04 / 05 / 2024

konya Kış Sporları Merkezi

konya Kış Sporları Merkezi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için yürütülen çalışmaların hızlandırıldığı Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi ile ilgili olarak, bu yıl içerisinde daha önemli ve somut adımlar atılacağını söyledi

Konya Aladağ'da kayak merkezi çalışmaları başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ilçe belediye başkanları, Derbent ilçesi sınırlarındaki Aladağ'da kayak merkezi oluşturulacak alanda incelemelerde bulundu.

Temaşehir Konya'nın kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Temaşehir Konya kısmı kesin kabul hakkında açıklama yaptı.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 200 bungalov yapılacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine 200 bungalov daha yapılacağını belirtti.

Ordu Çambaşı'nda bungalov inşasına başlandı!

Ordu’da yer alan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ne bungalov evler inşa ediliyor.

Fatih Kıyıcı: Spor yatırımları meyvesini veriyor!

Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, kış sporlarında son dönemde alınan başarılardan bahsetti. Kıyıcı, ''2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile başlayan tesisleşme ve sporcu yetiştirme altyapısı meyvelerini vermeye başladı." dedi.

Konya Kızılcalar'da 52 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Konya Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kızılcalar Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözüldüğünü açıkladı. Tutal, yaklaşık 50 vatandaşın yaşadıkları tapu sorunu ile ilgili ihale sürecinin gerçekleştiğini kaydetti.

Türkiye'nin en büyük kayak tesisi Ayder'de inşa edilecek!

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, "Bugün itibarıyla Ayder Kış Sporları Merkezi için gerekli süreçler tamamlandı. 3 Eylül'de ihaleye çıkmış olacağız" dedi.

Konya'da 22 bin 806 konut projesi hayata geçirildi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Konya Kılıçarslan Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge katılarak konuşma yaptı. 

Ordu Çambaşı Kayak Merkezi yarın açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin yarın yapılacak açılışla birlikte hizmete gireceğini söyledi.

Konya Küçükavşar 2. Etap TOKİ başvuruları başlıyor!

TOKİ Konya Beyşehir Küçükavşar 2. Etap projesinde yer alan konutlar için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Konya Kılıçaslan Köşkü yıl sonunda tamam!

800 yıllık Sultan Kılıçarslan Köşkü'nde yürütülen çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Köşkün yenilenmesi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

TİKA, Moğolistan'daki en büyük kubbeli camiyi restore ediyor!

TİKA, Moğolistan'da Kazak Müslümanların yaşadığı bölgede bulunan Konya Kültür Merkezi ve Camisi’nin dış cephe yenileme çalışmalarına başladı.

konya Kış Sporları Merkezi Haberi

konya Kış Sporları Merkezi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya'nın bazı ilçe belediye başkanları aileleri ve çocuklarıyla beraber Derbent Aladağ'da bir araya geldi. Derbent Belediyesi'nin organizesi ile düzenlenen Aladağ'daki kayak ve gezi etkinliğinde belediye başkanları aileleri ile birlikte kayak merkezi oluşturulacak alanda kayak keyfi yaşadı. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Kayak Federasyonu Konya II Temsilcisi Zarif Yıldırım ve diğer ilgililer, incelemelerde bulunan Akyürek'e kayak tesislerinin kurulacağı alan, yapılacak acemi pisti ve diğer kurulacak pistler ile projenin diğer detaylarıyla ilgili teknik bilgiler verdi. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaklaşık bir metreye yakın karlı zemin üzerinde yürüyerek tesis yapılacak alanda incelemelerde bulundu. 

Akyürek, burada yaptığı açıklamada, Konya bölgesi olarak Aladağ'ın artık ilgi alanlarına dahil olduğunu belirterek, "Aladağ'da kayak merkezi oluşturma çabalarını Belediye Başkanımız Hamdi...