03 / 10 / 2024

konya okul sayısı

konya okul sayısı

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı bahar dönemine Konya üç okul açılışı ile başlıyor. Kentte eğitim öğretim hizmetlerinde kalite ve okullaşma oranı her geçen gün daha ileri seviyelere yükseliyor.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki okul sayısı artıyor!

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yaptığı açıklamada "2023'e kadar Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin yarısında okul açmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz." diye konuştu.. 

Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran 2019” verilerine göre, Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü oldu.

TOKİ Konya Ardıçlı başvuru sayısı 2019!

TOKİ Konya Ardıçlı başvuru sayısı 2019 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 554 adet konut bulunuyor.

Özel okul sayısı hızla artıyor!

Eğitim sektöründe büyük hareketlilik devam ediyor.  Özel okul sayısı hızla artıyor. Bazı firmalar franchising sistemiyle yatırım atağına kalktı.

Deprem riski bulunan okul sayısı mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, deprem riski bulunan okul sayısı hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'e yönelik soru önergesi hazırladı..

Konya Ereğli OSB'de fabrika sayısı artacak!

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısının artması hedefleniyor. Belediye, istihdama katkı sağlamak istiyor.

Doğa Okulları'nın sayısı 5 yılda 200'e ulaşacak!

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Kapatılan okul sayısı bin 17'ye çıktı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre kapatılan özel okul sayısı bin 17'ye çıktı. 283 diğer kurumun kapatıldığı açıklandı.

Temaşehir Konya'da bağımsız bölüm sayısı 886 oldu!

Torkam İnşaat'ın Emlak Konut Güvencesiyle hayata geçirdiği Temaşehir Konya'daki 450 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı. Projedeki bağımsız bölüm sayısı 886'ya çıktı.

Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üstünde!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır." açıklamasında bulundu.

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık daire sayısı düşüyor!

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık ev sayısı da düşüyor. İnşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Konya'da, birçok bina yükselse de kiralık daire bulma oranı her geçen düşüyor...

OSB meslek liselerinin sayısı 34'e çıktı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayiye nitelikli personel yetiştiren organize sanayi bölgelerindeki (OSB) meslek liselerinin sayısının 34'e çıktığını belirterek, önümüzde' ki yıl bu sayıya 2 okul daha ekleneceğini bildirdi...

Kiralık daire sayısında artış var!

Kiralık daire sayısında artış Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altınay, son aylarda yatırımcının konuta yönelmesiyle birlikte kiralık ev sayısında artış gözlendiğini söyledi. Bu yıl, geçmiş yıllara oranla kiralık ev sıkıntısı kısmen aşıldı.

konya okul sayısı Haberi

konya okul sayısı

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever vatandaşlar, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile iş birliği ile kentte eğitim öğretim hizmetlerinde kalite ve okullaşma oranı her geçen gün daha ileri seviyelere yükseliyor.


Bu kapsamda; Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Arapça destekli hazırlık sınıfı eğitimi veren ve proje okulları arasında yer alan 27 adet derslik, 1 Bilişim laboratuvarı, 1 Fizik laboratuvarı, 1 Kimya laboratuvarı ve müstakil kapalı spor salonu bulunan Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi,


TOKİ tarafından yaptırılan Karatay İlçesi Akabe Mahallesi Yeniceler Caddesinde yer alan Hazineye ait olan ve imar planında eğitim alanı olarak ayrılan 10 bin 367,00 metrekarelik alana 32 derslikli Karatay TOKİ Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip...