03 / 05 / 2024

Konya'da üç yeni okul açılacak!

Konya'da üç yeni okul açılacak!

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı bahar dönemine Konya üç okul açılışı ile başlıyor. Kentte eğitim öğretim hizmetlerinde kalite ve okullaşma oranı her geçen gün daha ileri seviyelere yükseliyor.



Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever vatandaşlar, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile iş birliği ile kentte eğitim öğretim hizmetlerinde kalite ve okullaşma oranı her geçen gün daha ileri seviyelere yükseliyor.


Bu kapsamda; Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Arapça destekli hazırlık sınıfı eğitimi veren ve proje okulları arasında yer alan 27 adet derslik, 1 Bilişim laboratuvarı, 1 Fizik laboratuvarı, 1 Kimya laboratuvarı ve müstakil kapalı spor salonu bulunan Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi,


TOKİ tarafından yaptırılan Karatay İlçesi Akabe Mahallesi Yeniceler Caddesinde yer alan Hazineye ait olan ve imar planında eğitim alanı olarak ayrılan 10 bin 367,00 metrekarelik alana 32 derslikli Karatay  TOKİ  Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hayırsever işadamı Ali Akkanat tarafından yaptırılan Selçuklu İlçesi Beyhekim Mahallesi Ulusal Sokak numara 123'te yer alan Hazineye ait olan ve imar plânında eğitim alanı olarak ayrılan 7 bin 840 metrelik alana eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında 40 derslikli Selçuklu Şerife Akkanat Ortaokulu 9 Şubat 2015 Pazartesi günü eğitim öğretim hizmetine açılacak.


Takip



Geri Dön