29 / 04 / 2024

Konya ortak alan kavgası

Konya ortak alan kavgası

Konya'da iki komşu arasında binanın ortak kullanım alanıyla ilgili kavga çıktı. Olay sonucunda her iki taraftan 3'er kişi olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Türkiye'nin ilk yaşam alanı projesi Konya Koru İnventum satışta! Yeni proje!

Aydın Yatırım Grup, Türkiye’de ilk olacak yaşam alanı projesini Konya'da hayata geçiriyor. Toplamda 200 bin metrekare üzerine inşa edilecek Anadolu’nun en büyük karma konut projesi Koru İnventum, satışa çıktı.

Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2024?

Apartmanın ortak alanı olan kapıcı dairelerinin kiraya verilip verilemeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi? 

Konut sitesinde oturanlar dikkat: Yönetimin bunu yapmaya yetkisi yok! SON DAKİKA!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bugün bir okuyucusu, konut sitesinin çevresinde yer alan başka bir arsanın alınıp, ortak alan yapılıp yapılamayacağını sordu. İşte ayrıntılar...

AVM'ler darboğazda! Finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına çıktı!

Ortak alan gelirleri sınırlanan ve dövizle kiralama yasağı getirilen alışveriş merkezlerinin finansman darboğazında olduğu gündeme geldi. “AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi”nde, sektörün finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına yükseldiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

Milli Emlak Konya'da konut alanı imarlı arsa satıyor! 179 bin liraya imarlı arsa fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya Beyşehir ilçesi, Sadıkhacı Kasabası Mahallesi'ndeki konut alanı imarlı arsa için satış için ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 29 Haziran tarihinde saat 11:15'te yapılacak.

Apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alan olarak ifade ediliyor. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Konya Büyükşehir Belediyesi 24 ay taksitle arsa satıyor! Ticaret-konut-sanayi alanı imarlı satılık arsalar satışa çıktı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Karatay'da yer alan 3 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 10 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Binanızda ortak alan varsa dikkat! Siz de risk altında olabilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların ortak alanlarında yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Konut sitelerinde oturanlara şok! Bunu yapmayın! Yasal değil...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerde ortak alan değişikliği yapılmasını ve bu değişikliğin kaç oyla yapılabileceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Meram Belediyesi Konya'da 18 ay taksitle konut alanı imarlı arsa satıyor!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Binaların bodrumundaki bahçeler ortak alan mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binaların bodrum katındaki bahçelerin ortak alan olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konya ortak alan kavgası Haberi

Konya ortak alan kavgası

Konya'nın Meram ilçesi Karaman Caddesi'nde yaşayan sınıf öğretmeni Ahmet Dede, komşusu olan ve aynı zamanda apartmanın giriş katında pastane işleten Feyzullah Cengiz'in binanın ortak kullanım alanını çay bahçesi olarak kullanmasının ardından CİMER ve bağlı belediyelere şikayet etti. Takvim'de yer alan habere göre; olayın ardından iki komşu arasında husumet oluştu. 7 Ocak Perşembe günü akşam saatlerinde Feyzullah Cengiz'in kayınvalidesi Gülderen İçöz ile Ahmet Dede arasında şikayet konusundan çıkan tartışma, tarafların yakınlarının da katılmasından sonra sopalı kavgaya dönüştü. Her iki taraftan 3'er kişi olmak üzere 6 kişi, aldıkları darbeler nedeniyle yaralandı. Kavga, polisin müdahalesiyle sona erdi.

Kavga anı, cep telefonu kamerasıyla yayınlandı. Komşuların birbirlerinden şikayetçi olması üzerine olay hakkında soruşturma başlatıldı.  

İKİ TARAF DA BİRBİRİNİ SUÇLADI

Ahmet Dede, olay günü pastanenin önünden...