01 / 07 / 2024

Konya Ovası yeraltı kaynaklarındaki düşüş hızı azaldı mı

Konya Ovası yeraltı kaynaklarındaki düşüş hızı azaldı mı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün, yıl sonu yer altı su seviyeleri ölçme ve değerlendirmesinde, Konya havzasındaki yeraltı sularında 1-1,5 metrelik düşüş yaşanmasına rağmen, bu rakamın son on yıl içindeki en düşük oran olduğu belirlendi.

Konya'daki 5 büyüklüğündeki depremin ardından yeni tehlike: Uzmanlar uyardı!

Uzmanlar, Konya depremi sonrası Konya Ovası'nı sınırlayan fayların kayma hızının çok düşük olduğunu belirtip yeni bir tehlikeye karşı uyardı. 

Konya Meram'da yeraltı otoparkı inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram'a yeraltı katlı otopark inşa ediliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, söz konusu otoparkın inşaatını inceledi.

Konya Ovası Projesi ile ilgili 11 soru mecliste!

Konya Ovası Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Konya Ovası İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Konya Ovası 1-2-3 Sulamaları İkmal İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Ovası İkmal İnşaatı İşi ihalesi 20 Mayıs'ta!

Konya Ovası 1-2-3 Sulamaları İkmal İnşaatı İşi ihalesi 20 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Konya Hadimi Tüneli'nde 5 bin metreye yaklaşıldı!

Konya Ovası Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ve Afşar Barajı'nda depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli projesinde  5 bin metreye yaklaşıldı...

Niğde'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Konya Ovası Projesi'nden gelen katkılarla Niğde'ye yapılan yatırımlar hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesi hazırladı..

Konya Beyşehir yeraltı çarşısına kavuşuyor!

Konya’nın Beyşehir ilçe merkezi, üstü ticari alan ve meydan olacak bir yeraltı çarşısına kavuşuyor.

Kalkınma Bakanlığı'nın 2 senelik yatırım programı yayımlandı!

Kalkınma Bakanlığı 2017-2019 Dönemi Genelgesi yayımlandı. ''Bölgesel bazda Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki yatırımlar başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal altyapı projeleri öncelikli olacak"

Ermenek Kop imar uygulaması başladı!

Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı tarafından Konya Ovası Projesi kapsamındaki illerden Karaman Ermenek İlçesi'nde örnek imar uygulaması projesi başlattı.

Konya Meram'a 640 araçlık otopark!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın yoğun bölgelerinden olan Meram Son Durak’ta zemin ve 3 bodrum kattan oluşan 640 araç kapasiteli yeraltı otoparkı için ihaleye çıkıyor. Otopark, yapılacak teleferik hattının da ilk adımı olacak.

Konya Ovası Projesi büyük oranda tamamlandı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Merkezi hükümetin Konya'ya yaptığı destekler önemlidir. Bunlardan bir tanesi Konya Ovası Projesi'ydi. Büyük oranda tamamlandı." dedi.

Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü için çalışmalar başladı!

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi’nin yaptığı girişimler sonucunda Konya Ovası Projesi (KOP) tarafından Akşehir’e yapılması planlanan Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü için Fizibilite Etüt Projesi çalışmaları başladı.

Konya Ovası yeraltı kaynaklarındaki düşüş hızı azaldı mı Haberi

Konya Ovası yeraltı kaynaklarındaki düşüş hızı azaldı mı


Konya Ovası'nda kuraklığa karşın yeraltı kaynaklarındaki su seviyesinin düşüş hızında azalma tespit edildi.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün, yıl sonu yer altı su seviyeleri ölçme ve değerlendirmesinde, Konya havzasındaki yeraltı sularında 1-1,5 metrelik düşüş yaşanmasına rağmen, bu rakamın son on yıl içindeki en düşük oran olduğu belirlendi.


DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, yaptığı açıklamada, her yıl sonunda yeraltı sularıyla ilgili ölçümler yaptıklarını, 2013 sonu için alınan değerlerin sevindirici olduğunu ifade etti.


Alınan tedbirler sayesinde yeraltı kaynaklarında su kaybının azalmaya başladığına dikkati çeken Uzun, şöyle devam etti:


"Her yıl belirli noktalardan yeraltı suyu seviyelerindeki değişimleri tespit ediyoruz. Bu yıl, geçmiş yıllara oranla yer altı sularındaki seviye daha iyi noktadadır. Yine bir miktar seviye düşüşleri var ama geçmiş yıllara göre düşüş oranında azalma...