27 / 04 / 2024

Konya Payitaht Müzesi ne zaman tamamlanacak

Konya Payitaht Müzesi ne zaman tamamlanacak

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Payitaht Müzesi Konya’ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını yaşatacak Payitaht Müzesi inşaatında incelemeler yaptı.

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Konya Karargâh Müzesi açılıyor!

Konya Batı Cephesi Karargâh Müzesi Pazartesi günü ziyarete açılıyor. Müze 25 Eylül 2017'den itibaren hizmete girecek.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Konya Mevlana Müzesi 2017'de açılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kültür Bakanlığı ile mutabakatla yürüttüğümüz Mevlana Müzesi projesi var. İnşallah Mevlana Müzesini yapıp 2017 yılı içinde açılışını gerçekleştireceğiz." dedi

Konya'ya Tarım Müzesi yapılıyor!

Konya Tarihi Buğday Pazarı'nda çalışmaları son hızla devam eden proje kapsamında; bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

Aşkın Kanatları Müzesi’nin inşaatının yüzde 90’ı tamam!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Kelebekler Vadisi Parkı, Aşkın Kanatları Müzesi’nin yüzde 90’ı tamamlandı.

Mevlana Müzesi'nde ziyaretçi rekoru!

Mevlana Müzesi'nde ziyaretçi rekoru kırıldı. Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2014'te 2 milyon 109 bin 487 ziyaretçi ile yeni bir rekora imza attı.

Mevlana Müzesi'ne girişler artık ücretsiz!

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Çıpan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları sonrasında Mevlana Müzesi'ne girişler bu sabahtan itibaren ücretsiz oldu.

Zaman Müzesi Süreklilik Ödülü'ne layık görüldü!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline dönüştürülen Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi Kentler Birliği' kapsamında düzenlenen yarışmada “Süreklilik Ödülü” aldı.

Sille Şapeli Zaman Müzesi, Süreklilik Ödülü'nü kazandı!

Türkiye'nin ilk zaman temalı müzesi olan Konya Selçuklu’daki Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği’nin “Süreklilik Ödülü”nü kazandı. Uğur İbrahim Altay,“Kazandığımız bu ödül restorasyonlarla turizme kazandırılan Sille’de başarının neticesidir

Konya Payitaht Müzesi ne zaman tamamlanacak Haberi

Konya Payitaht Müzesi ne zaman tamamlanacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın tarihi ve kültürel hayatı açısından çok önemli bir eseri hayata geçireceklerini belirtti.

Başkan Akyürek, "Şu anda kazılmış olan alan tarihi dokunun bulunduğu alan, tarihçilerin ifadesine göre Selçuklu ecdadımız döneminde şifahane olarak faaliyet gösteren alan. Burada ortaya çıkan temeli koruyarak bu projeyi hayata geçiriyoruz. Payitaht Müzesi Selçuklular adına yapılan Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Akyürek, "Konya payitaht, kurucu şehir. Konya’nın bu özelliklerini daha da güçlendirmek için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Bir başkent daima başkenttir. Bu sözü asla unutmamalıyız. Konya’da yaşayan insanlar bir bütün olarak Konya’nın bu tarihi mirasına hep birlikte sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Payitaht...