29 / 04 / 2024

kooperatif kuruluşu dilekçe örnekleri

kooperatif kuruluşu dilekçe örnekleri

Kooperatif kuruluş dilekçesi, kooperatif yönetim kurulu üyeleri tarafından müştereken imzalanması gerekiyor. Vekaleten imzalanmış ise vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmeli, ekindeki evrak dökümünü içermesi gerekiyor...

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

FETÖ’cüler ABD’de 128 yeni okul açmak için dilekçe verdi!

İstihbarat kaynakları FETÖ elebaşı Gülen’in ‘ABD’de yeni bir eğitim hamlesi başlasın’ talimatı verdiğini belirtiyor. Bu çağrının üzerine dünyanın dört bir yanında aralarında yabancıların da bulunduğu FETÖ’cüler ABD’de 128 yeni okulun açmak için dilekçe verdi.

35 sağlık kuruluşu kapatıldı!

Yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ’ye bağlı 35 sağlık kuruluşu, 15 vakıf üniversitesi, 934 eğitim öğretim kurumu, 109 öğrenci yurdu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika ve federasyon adı altındaki örgütlenme birimleri kapatıldı.

Mirasçılık belgesi dilekçe örneği 2016!

Bir kimsenin vefatının ardından mirasçıları tarafından çıkarılan mirasçılık belgesinde kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu görülebiliyor. Bu belge bir dilekçe ile müracaat ederek alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi dilekçe örneği 2016..

İnşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016!

İnşaat çalışmalarına başlanılacak bir bina için belediyeden ruhsatın alınmış olması gerekiyor. İnşaat ruhsatı taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. İşte inşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016..

Hile nedeniyle tapu iptali dilekçe örneği!

Tapu davalarında hileye uğrayan kişi, hileyi öğrendiği tarihten itibaren bir yıllık hak düşürücü süre içerisinde dava açabiliyor. İşte, hile nedeniyle tapu iptali dilekçe örneği!

Hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, talep sahibi tarafından belirlenen taşınmazın kiralanmasının istenilmesi halinde, dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi kiralamak için dilekçe örneği!

Kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği!

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulur. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekir. Ana sözleşme, Ticaret Bakanlığına verilir. İşte kooperatif kuruluş izni başvuru dilekçe örneği..

Mirasta tenkis davası dilekçe örneği!

Saklı payına ihlal edilen mirasçıların dava açma hakkı bulunuyor. Tenkis davası Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile açılıyor. İşte, mirasta tenkis davası dilekçe örneği!

İpotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olanların, kredi ödemesinin bitmesi halinde konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması gerekiyor. İşte, ipotek fekki ücreti dilekçe örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dilekçe örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme nedeniyle veya inşaatın “Önemli Ölçüde” kusurlu ve sözleşmeye aykırı yapılması gibi nedenlerle feshedilebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dilekçe örneği..

Ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, ekspertiz raporu dilekçe örneği!

İmar durumu için dilekçe örneği!

Bir gayrimenkulün herhangi bir kamulaştırma projesi kapsamı altında olup olmadığı imar durum belgesinde gösteriliyor. İmar durumu arsanın bağlı olduğu belediyeye verilecek bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte imar durumu için dilekçe örneği..

kooperatif kuruluşu dilekçe örnekleri Haberi

kooperatif kuruluşu dilekçe örnekleri

Kooperatif kuruluş dilekçesi!

Kooperatif kuruluş işlemleri sırasında İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğüne dilekçe yazılması gerekiyor. Kooperatif yönetim kurulu üyeleri tarafından müştereken imzalanmalı, vekaleten imzalanmış ise vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmeli, ekindeki evrak dökümünü içermelidir. 


Dilekçede kooperatifin ünvanı, sermayesi, merkezi, açılış tarihi ve bu tarihteki gerçek faaliyetinin konusu NACE koduyla birlikte açıkça gösterilmeli ve bu bilgilerin doğru olduğu aksinin tespit edilmesi durumunda sorumluluğun dilekçeyi imzalayan kişi ya da kişilere ait olduğu yazılmalıdır.


Kooperatif kuruluş dilekçe örneği..


..../....../.....      


İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğüne,


Türk Ticaret Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde ekli evrakın incelenerek, kayıt işlemlerimizin tescil ve ilan edilmesini arz ederim / ederiz.


Unvanı :


Kooperatifin Sermayesi :


Kooperatifin Açılış Tarihi :


Kooperatifin Açılış Tarihindeki

Gerçek Faaliyet Konusu Nace Kodu :  


Kooperatifin Açılış...