09 / 05 / 2024

kooperatif üyesi evini satarsa

kooperatif üyesi evini satarsa

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif üyelerinin aidat gibi bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder? Yeni üyenin aidat sorumluluğu nedir?

Kooperatif yönetim kurulu üyesi aynı zamanda kooperatifte sekreter olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif yönetim kurulu üyesinin aynı zamanda bu kooperatifte sekreter olmasının önünde bir engel var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Kooperatif aidatları şahıs hesaplarına yatırılmaz!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kooperatif aidatları yönetim kurulu üyesi bir kişi adına yatırılıyor. Bu durumda bir sakınca olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır?

Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. Peki, kooperatif üyesi nasıl ortaklıktan çıkarılır? Hangi durumlarda ortaklığa son verilir?

Kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Kooperatif üyelerinin aidat gibi bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder? Yeni üyenin aidat sorumluluğu nedir?

Kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kooperatif üyesi,üyeliği devralmak isteyen kişi ile sözleşme imzalayarak kooperatif devrini gerçekleştirebiliyor.Peki kooperatif devir işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor?İşte,kooperatif ortaklığı devir sözleşmesi 2015!

Kentsel dönüşümde kooperatif üyeliği!

Kooperatiften ev alındığını ancak eski malikin üyeliğinin devam ettiğini farz edelim. Bu noktada kentsel dönüşümde kim söz sahibi olur? Kooperatifte tapulu eve sahip olan taşınmaz sahibi mi? Yoksa, kooperatif üyesi mi?

Kooperatif hisse devri sözleşmesi!

Kooperatif üyesi, üyeliği devralmak isteyen kimse ile sözleşme imzalayarak kooperatif hissesinin devrini gerçekleştirebiliyor. Peki kooperatif hisse devri sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte kooperatif üyelik devri sözleşmesi..

Mert Kurt Stroy Development şirketinin İcra Kurulu Üyesi oldu!

IMS firmasındaki Genel Müdür Yardımcısı/İş Geliştirme görevinden bugün ayrılan Mert Kurt, Rusya menşeli Stroy Development firmasının Türkiye'den sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak iş hayatına devam edecek...

Yüksel Aşıkkutlu, Beykoz'daki evini vinçle 20 metre öteye taşıdı!

Beykoz'da yaşayan inşaatçı Yüksel Aşıkkutlu evinin bulunduğu arazinin bir bölümü, 2B yasası ile ormanlık alanda kaldığı için evini 20 metre öteye taşıdı...

Kim Kardashian, Beverly Hills'deki evini 5 milyon dolara satıyor!

Kim Kardashian, Beverly Hills'deki evini 5 milyon dolara, eşyalarıyla satıyor

Gizem Karaca evini değiştiriyor!

21 yaşındaki 2011 Türkiye İkinci Güzeli Gizem Karaca evini değiştiriyor...

Hamit Sarı EGS GYO veto yetkisine haiz yönetim kurulu üyesi oldu!

EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Veto yetkisine haiz Yönetim Kurulu Üyesi Birol Küle istifa etti. Yerine Hamit Sarı geldi...

Miranda Kerr, New York'taki evini satıyor!

Dünyaca ünlü model Miranda Kerr, ABD'nin New York kentindeki evini, 1,3 milyon dolara satışa çıkardı...

kooperatif üyesi evini satarsa Haberi

kooperatif üyesi evini satarsa

Kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder?

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor. 


Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor.  Kooperatif üyelerinin aidat gibi bazı sorumlulukları bulunuyor. Peki, kooperatif üyesi evini satarsa aidatı kim öder?


Kooperatife yeni giren ortakların sorumluluğu:

Ortakları şahsan sorumlu, veya ek ödemelerle yükümlü bir kooperatifte, durumunu bilerek yeni giren kimse, girişinden önce doğmuş olan borçlardan diğer ortaklar gibi sorumlu olur. Buna aykırı mukavele hükümleriyle ortaklar arasındaki anlaşmalar üçüncü şahıslar hakkında hüküm ifade etmez.


Bir ortağın ayrılmasından veya kooperatifin...