08 / 05 / 2024

kooperatif yeni üye alımı

kooperatif yeni üye alımı

Kooperatifler Kanunu gereğince; Anasözleşmede aksine hüküm olmadıkça kooperatif, alacaklılarına karşı yalnız mamelekiyle sorumlu oluyor. Peki, kooperatif yeni üyelerinin sorumluluğu nedir? İşte Kooperatifler Kanununda yer alan esaslar..

Arnica ailesinine yeni üye. Diomand Granit Izgaralı Tost Makinesi! 21 Eylül 2021 Arnica fiyat listesi!

Küçük ev aletleri markası Arnica, tost ve ızgara ürünleri serisine yeni bir üye ekledi. Diomand Granit Izgaralı Tost Makinesi serisi mint, mor, inox, siyah ve rose renk seçenekleri ile arnica.com.tr’de satışta. 

Peker GYO'nun Yönetim Kurulu'na 2 yeni üye! 

Peker GYO'nun 27 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısında, mevcut Yönetim Kurulu üyeleriyle aynı sürede görev yapmak üzere Celal Zaim Çil ve Alper Saha, Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. 

Yeşilyaka Su projesinin yeni etabı hemen teslim imkanıyla satışta!

50 seneyi aşkın köklü geçmişleri ile gayrimenkul sektörünün önde gelen iki firması arasında yer alan Mesa ve Nurol’un imzasıyla hayata geçirilen Yeşilyaka Su projesinin yeni etabı satışa çıkarıldı...

Demet Akalın Fatma Teyze'ye yeni evini teslim ediyor! 

Manavgat'ta çıkan yangında evini kaybeden Fatma Teyze'ye yeni ev sözü veren şarkıcı Demet Akalın sözünü tutarak yeni evini inşa ettirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'ye 550 yeni konut müjdesi!

Rize'deki sel felaketiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'ye 550 yeni konut müjdesi verdi...

Yeşilyaka Su Projesi'nin yeni etabı satışa çıktı!

Mesa Mesken tarafından Büyükçekmece'de hayata geçirilen Yeşil Yaka Su Projesi'nde yeni etapta villa satışları başladı. Satışa sunulan villalar Mayıs 2023'te teslim edilecek.

Yeşil faturaya hazır mısınız? Yeni dönem başlıyor!

Enerjide yeni süreç 1 Haziran tarihinden itibaren başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran'dan sonra yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmayı seçebilecek ve yeşil tarifeye geçebilecek.

Hürriyet Emlak'tan yüzde 50 indirim kampanyası!

Hürriyet Emlak, alınan tam kapanma kararının ardından emlak sektörü için büyük bir destek hayata geçiriyor. ‘Aynı Çatının Altındayız’ kampanyası kapsamında hem şu anki üyeler hem de yeni üye olacaklara hiçbir şart, koşul, sözleşme, taahhüt olmadan Mayıs'ta yüzde 50 indirim yapılacak.

Yeni AKM görücüye çıktı!

Taksim’de inşa edilen yeni AKM, görücüye çıktı. Benzerlerinin 4'te bir fiyatına, 1.8 milyar TL'ye mal olan merkez 29 Ekim'de açılacak...

Yeşilyaka Su Projesi'nin yeni etabı satışta!

Mesa Mesken tarafından  Büyükçekmece'de hayata geçirilen Yeşil Yaka Su Projesi'nde yeni etapta villa satışları başladı. Satışa sunulan villalar Ekim 2022'de teslim edilecek.

Diyarbakır Yenişehir'de 31.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır ili, Yenişehir ilçesi, Şilbe Mahallesinede yer alan arsayı 31 milyon 181 bin 980 TL'ye satıyor...

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

İstanbul'un o ilçesine millet bahçesi müjdesi!

İstanbul Anadolu Yakası'nın yeni yeşil alanı olacak Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin ihalesi 7 Mayıs tarihinde yapılacak.

kooperatif yeni üye alımı Haberi

kooperatif yeni üye alımı

Kooperatif yeni üyelerinin sorumluluğu!

Kooperatifler Kanunu gereğince; Anasözleşmede aksine hüküm olmadıkça kooperatif, alacaklılarına karşı yalnız mamelekiyle sorumludur. 


1. Sınırsız sorumluluk: 

Anasözleşme, kooperatifin varlığı borçlarını karşılamaya yetmediği hallerde, ortaklarının da şahsan ve sınırsız olarak sorumlu tutulacaklarını hüküm altına alabilir. Bu takdirde alacaklılar kooperatifin iflası veya diğer sebeplerle dağılması halinde alacaklarını tamamen sağlıyamazlarsa, kooperatifin borçlarından dolayı, kooperatif ortakları zincirleme ve bütün varlıklariyle sorumlu olurlar. 

2. Sınırlı sorumluluk: 

Anasözleşmeye, kooperatif borçları için her ortağın kendi payından fazla olarak şahsan ve belirli bir miktara kadar kooperatiften sonra sorumlu olacakları hususunda bir hüküm konabilir. Ortakların tek başına sorumlu olacakları miktar kooperatifteki paylarının tutarı ile orantılı olarak da gösterilebilir. 

İflasın sonuna kadar bu sorumluluk iflas idaresi tarafından ileri sürülür. 

3. Ek ödeme yüklemi: 

Anasözleşme, ortakları ek ödemelerle yükümlendirebilir. Ancak, ek ödemelerin yalnız bilanço...