29 / 04 / 2024

Kooperatifin tasfiyesi ne kadar sürer

Kooperatifin tasfiyesi ne kadar sürer

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tasfiye kararı almış bir kooperatif ne sürede tasfiye olmalıdır? Bizim kooperatifimiz beş yıl önce tasfiye kararı aldı ama halen tasfiye olunmadı. Bu tasfiye işlemi bitmeden sitede yönetim oluşabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatifin tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tasfiye kararı almış bir kooperatif ne sürede tasfiye olmalıdır? Bizim kooperatifimiz beş yıl önce tasfiye kararı aldı ama halen tasfiye olunmadı. Bu tasfiye işlemi bitmeden sitede yönetim oluşabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bizler, adına ‘tasfiye halinde’ sözcüğü eklenerek varlığını sürdüren bir konut kooperatifinde ev sahibiyiz. Tüm üyelerden işin 2 katından fazla ‘aidat’ adı altında para istiyor. Üye olmayanlar istenen parayı ödemek zorunda mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatifin tasfiyesi!

Konutlarını yapmış ve tapularını üyelere dağıtmış kooperatiflerin, Kooperatfiler Kanununun 81. maddesi gereğince tasfiye edilmesi gerekiyor. Peki, kooperatifin tasfiyesi nasıl olur? Kooperatif tasfiye edilirse ne olur?

Kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer?

Kooperatifin sona erdirilebilmesi için belirli hususların olması gerekiyor.Peki kooperatif ortaklığı ne zaman sona erer?Kooperatifte yer alan herkesin kooperatiften ayrılma hakkı bulunuyor mu?

Ankara 365 AVM müdürü Yüksel Kocatürk Corio Asset Direktörlüğü'ne getirildi

Yüksel Kocatürk, 9 Eylül 2009 tarihinde Corio Asset Direktörlüğü'ne getirildi...

Munzur Koleji'ne bağlı fen ve Anadolu lisesi açıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tunceli'ye gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, Özel Munzur Koleji'ne bağlı fen ve Anadolu lisesinin açılışını gerçekleştirdi

Güneş Park Evleri'nde 1.732 TL taksitle 3+1! Hemen teslim!

Halkalı'da inşa edilen Güneş Park Evleri'nde 3+1'ler aylık 1.732 TL taksitle satılıyor

Anel, güneş enerjisi paneli üretecek!

Aneles Elektronik Alman Solarhandelsgesellschaft GmbH ile güneş modülleri üretimi yapmak üzere görüşüyor

Adana Karaisalı Eğlence Köyüne ilköğretim okulu yaptırılacak

Adana İl Özel İdaresi, Adana-Karaisalı Eğlence Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu inşaatını yaptıracak

Dilek Hanif evini InStyle Home Dergisi'ne açtı!

Ünlülerin ve sosyetenin modacısı Dilek Hanif evinin kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı

Güneş Park Evleri'nde 255 bin TL'ye! Hemen teslim!

Halkalı'da hayata geçirilen Güneş Park Evleri'nde fiyatlar 255 bin TL'den başlıyor

Kooperatifin tasfiyesi ne kadar sürer Haberi

Kooperatifin tasfiyesi ne kadar sürer

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Tasfiye kararı almış bir kooperatif ne sürede tasfiye olmalıdır? Bizim kooperatifimiz beş yıl önce tasfiye kararı aldı ama halen tasfiye olunmadı. Bu tasfiye işlemi bitmeden sitede yönetim oluşabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Tasfiye kararı almış bir kooperatif ne sürede tasfiye olmalıdır? Bizim kooperatifimiz beş yıl önce tasfiye kararı aldı ama halen tasfiye olunmadı. Bu tasfiye işlemi bitmeden sitede yönetim oluşabilir mi?

Bu hususta bir toplantı yapıldı ancak toplantıda hadise çıktı ve yarım kaldı, tamamlanmadan dağılınıldı. Bu arada seçilmiş görünen yönetim yetkili olur mu? ● M.L.

Okuyucumun sorusu uzun mu uzun. Ben bu kadarını özetleyebildim, zira olayın ana hatları bu. Öncelikle bir kooperatifin tasfiyesinin öyle yıllarca sürmemesi gerekir. Nitekim...