24 / 07 / 2024

kooperatiflerin muhasebesi

kooperatiflerin muhasebesi

Kooperatif kuruluşların işlemlerinin muhasebeleştirilmesinde bazı belgeleri kullanmaları gerekiyor. Bu belgeler arasında fişler, makbuz, çek, faturalar, perakende satış vesikaları bulunuyor. İşte kooperatiflerin muhasebe ile ilgili belgeleri bu haberde...

Erdoğan Bayraktar’dan, Bayraktar İnşaat’ın kuruluşunun 50’nci yılında tarihi konuşma!

İnşaat sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan ve 50 senede 205 projeye imza atan Bayraktar İnşaat 50’inci kuruluş yılını kutladı. Bayraktar İnşaat’ın kurucusu Erdoğan Bayraktar'ın gecede yaptığı konuşma yarım asırlık geçmişinin muhasebesi niteliğindeydi.  

20 yıl sonra enflasyon muhasebesi yeniden uygulanacak! Bu uygulama vergi matrahlarını etkileyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'de 20 yıl aradan sonra enflasyon muhasebesinin ikinci kez uygulanacağını duyurdu. Bu önemli gelişme, 2024 ve sonraki yıllar için vergi matrahını etkileyecek sonuçlar doğuracak. Peki enflasyon muhasebesi nedir ve sonuçları nelerdir? İşte detaylar…

Ege Koop Genel Başkanı Aslan: Konut kredileri zirve yaptı, konut destek paketi verilmeli!

Konuta erişimde yaşanan sıkıntıları Ege Koop Genel Başkanı Aslan değerlendirdi. Aslan, kooperatiflerin desteklenerek, dar ve sabit gelirlilerin ev sahibi olmalarının sağlanabileceğini belirtti.

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı başvuruları başladı! Başvuru yapmak isteyenler dikkat! Son tarih 28 Nisan!

2023 yılına yönelik Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) başvuruları başlamış olup başvurular 28 Nisan'a kadar devam edecek.

Market alışverişinde büyük fırsat! Halk Market’te direkt üreticiden alma fırsatını kaçırmayın! İşte fiyat listesi!

Geçen yıl İBB tarafından hizmete açılan Halk Market, ülke genelinde çeşitli kooperatiflerin ürünlerini aracısız olarak tüketiciye ulaştırıyor. Aracıyı ortadan kaldırdığı için fiyatları piyasa marketlerine göre daha uygun olan Halk Market, tüketicilerden yoğun ilgi görüyor.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Eviniz geri alınabilir! Resmen açıklandı! 

Yapı kooperatiflerinde istifa halinde kooperatiflerin sağladığı imkanlardan yararlanma hakkı biter mi? İstifa durumunda kooperatife ait konut geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanlar arttı!

JLL Türkiye Müşteri Muhasebesi ve Yeniden Kiralama Kıdemli Direktörü Gökhan Faik Yazıcı yaptığı açıklamada, 2021 yılında alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanların artış gösterdiğini söyledi.

Eylül'de 1143 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerinde, 2021 Eylül'de, Eylül 2020’ye göre kurulan şirket sayısı yüzde 4 gerilediği açıklandı. Eylül 2021'de şirket ve kooperatiflerin 3 bin 481’i ticaret, 1651’i imalat ve 1143’ü inşaat sektöründe kuruldu.

Ev almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu!

1980’li senelerde gündemden düşmeyen yapı kooperatifleri adeta küllerinden yeniden doğuyor. Konut almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu...

Kooperatif çeşitleri!

Kooperatiflerin kuruluş amaçları nedeniyle birçok çeşitleri bulunuyor. Kooperatif çeşitleri haberimizin içerisinde yer alıyor...

O ilçede tüm binalara kentsel dönüşüm izni verildi!

İBB Meclisi'nin dünkü son toplantısında alınan kararla Avcılar'da kooperatiflerin ardından usulüne uygun inşa edilen binaların tümünün yenilenebilmesine izin verildi.

Kurulan şirket ve kooperatif sayısı Temmuz'da 10 bin 394 oldu!

Türkiye'de Temmuz'da 10 bin 394 şirket ve kooperatif kuruluşu gerçekleştirildi. Kurulan şirket ve kooperatiflerin 3 bin 632'si ticaret, 1593'ü imalat ve 1280'i inşaat sektöründe yer aldı.

Mart ayında 937 inşaat şirketi kuruldu!

Türkiye'de Mart'ta 8 bin 425 şirket ve kooperatif kuruluşu gerçekleştirildi. Kurulan şirket ve kooperatiflerin 2 bin 840'ı ticaret, 1286'sı imalat ve 937'si inşaat sektöründe yer aldı.

kooperatiflerin muhasebesi Haberi

kooperatiflerin muhasebesi

Kooperatiflerin muhasebe ile ilgili belgeleri!

Kooperatif kuruluşların işlemlerinin muhasebeleştirilmesinde bazı belgeleri kullanıyorlar. Bu belgeler; fişler, makbuz, çek, faturalar, perakende satış vesikaları, gider pusulası, müstahsil makbuzu ve ücret bordrosu olarak sıralanıyor.


A. FİŞLER:

1. Tahsil fişi,

2. Tediye fişi,

3. Mahsup fişi.


1. Tahsil fişi

Tahsil fişleri, numaraları teselsül eden ve her numarası biri dip koçan olmak üzere ikişer nüshalı olan matbu belgelerdir. Kasaya giren paralar için kullanılır.


2. Tediye fişi

Tediye fişleri de tahsil fişleri şeklinde matbu belgelerdir. Kasadan çıkan paralar için kullanılır.

Fişlerin üzerinde borçlu veya alacaklı hesapların numara ve isimleri, tahsil veya tediyenin yapıldığı şahıs veya müessesenin ismi, meblağ ve muamelenin açık şekilde müstenidatının cins, numara ve tarihini de belirtecek izahat bulunur.


Fişlere eklenen evrakı müsbitenin cinsi ve adedi fiş üzerine kaydedilir. Fiş onu yazan tarafından ve ayrıca...