13 / 05 / 2024

kooperatifte Ortak olma şartları

kooperatifte Ortak olma şartları

Kooperatif ortağı olma şartları Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kooperatif Ortağı El Kitabı kapsamında açıklanıyor. Buna göre kooperatif ortağı nasıl olunur? Kooperatif ortaklık şartları nelerdir? İşte yanıtı...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ödenen bedel karşılığında vatandaşın tapusuna ortak olacak!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, devletin vatandaşın tapusuna ortak olma sistemini değerlendirdi. 

Park Mozaik'te yüzde 0.79 faizle ev sahibi olma fırsatı!

Gayrimenkul sektöründe 50 senelik tecrübeleri ile güvenin sembolleri TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park Mozaik'te yüzde 0.79 faizle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.

İvedik OSB'den "arsa ortaklığı" modeli

İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, özellikle yüksek teknolojili ürün üreten firmalardan arsa kirası almak yerine, bu firmalara arsa karşılığı ortak olma temeline dayalı bir model geliştirdiklerini söyledi.

Gayrimenkul fonunun avantajı nedir?

Gayrimenkul fonunu tercih edenler vergi avantajı, yüzde 30-40 indirimli alınan gayrimenkullere ortak olma fırsatı ve ihtiyacı kadar pay satma gibi olanaklara kavuşuyor. İşte tüm detaylar...

Gayrimenkulde sertifika dönemi Park Mavera 3 ile başladı!

Küçük yatırımcıya büyük gayrimenkul projelerine ortak olma imkanı sunuluyor. İlk Gayrimenkul Sertifikası İstanbul Başakşehir’de bu yılın Şubat ayında inşaatına başlanan Park Mavera 3 projesi ile halka sunuluyor. Projede talep toplama dönemi, 29 - 31 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yaşar Aşçıoğlu, Gayrimenkul Sertifikası'nı değerlendirdi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Gayrimenkul Sertifikası’na ilişkin görüşlerini paylaştı. Aşçıoğlu, "Küçük yatırımcılar açısından çok verimli ve güvenilir bir yatırıma ortak olma imkânı sağlayacaktır. " dedi.

Ankara Büyükşehir'den Mamak Ortaköy'e mezarlık!

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki modern tesislerin birebir eşi, Mamak Ortaköy'de inşa edildi. Mamak Ortaköy Mezarlığı, defin işlemlerinde, artık kapasitesi çok artan Karşıyaka Mezarlığı’na alternatif olma özelliği taşıyor...

Kooperatifte başlayacak inşaatta hak sahibi olma durumu!

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında kooperatifte başlayacak inşaatta hak sahibi olunabilir mi ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplıyor.

Kooperatifte bir ortaklık payına birden fazla kişi ortak olabilir mi?

Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatifte bir ortaklık payına birden fazla kişi ortak olabilir mi?

ABD'li gayrimenkul şirketi Landwin Verizon'a ortak arıyor!

Yatırım portföyünüzü çeşitlendirip yurtdışına sağlam ekonomide, sağlam yatırım yapma zamanı. Landwin International Gayrimenkul şirketinin Verizon binasına minimum 100,000 dolar ile ortak olma fırsatı sunuyor.

1984 yılında Boğaziçi Köprüsü gelirine ortaklık imkanı!

1984 yılında Boğaziçi Köprüsü Gelir Ortaklığı Senetleri satışa sunulmuş. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, halk, devlete ait altyapı tesislerinin gelirlerine ortak olma imkanına kavuşmuş. Satılacak senetlerin nominal değeri 10 milyar liraymış.

Tapuya ortak olma!

Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre tapuya ortak olma hususu "paylı mülkiyet" başlığı ile açıklanıyor. Tapuya ortak olmanın getirdiği haklar nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı..

Yapı kooperatiflerine ortak olma yolları!

Hürses Gazetesi yazarlarından Şükrü Kızılot bugünkü köşe yazısında Yapı kooperatiflerine ortak olma yolları konusuna değindi. Kızılot; "Yapı kooperatiflerine, ortak olunması için başlıca dört yol mevcuttur." dedi...

kooperatifte Ortak olma şartları Haberi

kooperatifte Ortak olma şartları

Kooperatif ortağı nasıl olunur?

Kooperatif ortağı olma şartları Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kooperatif Ortağı El Kitabı kapsamında açıklanıyor.


ORTAKLIK SIFATININ KAZANILMASI

1.1. Ortaklık şartları:

1.1.1. Medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmak:

Medeni hakları kullanma ehliyeti (fiil ehliyeti); bir kimsenin bizzat kendi fiil ve işlemleriyle kendi lehine haklar, aleyhine borçlar yaratabilme iktidarıdır. 


Fiil ehliyeti, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununda düzenlenmiştir.  Fiil ehliyetinin ikisi olumlu, birisi olumsuz olmak üzere üç şartı vardır. 


Olumlu şartlar, “ayırt etme gücüne sahip olmak” ve “ergin olmak”; olumsuz şart ise “kısıtlı olmamak” tır.


Tüzel kişilerde fiil ehliyeti, kanunen bulunması zorunlu 

organlarının tümünün mevcut olması halinde kazanılır.


1.1.2. Yazılı olarak kooperatif yönetim kuruluna 

başvurmak:Kooperatife ortak olmak isteyen gerçek kişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvururlar (KK.m.8/1). 


Kooperatifler...