06 / 05 / 2024

Köprü inşaatı bilirkişi raporu

Köprü inşaatı bilirkişi raporu

Nisan ayı başında 3. Köprü'yü çevre yoluna bağlayan viyadük inşaatında ölen 3 işçi için hazırlanan bilirkişi raporu savcılığa sunuldu. Rapora göre işçiler, gelişigüzel monte edilen çelik iskelenin kurbanı oldu. Ölen işçilerde emniyet kemeri bulunmuyordu.

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Workindo, Doğuş İnşaat’ın Ukrayna projesine insan kaynağı sağlayacak!

Yerli girişim Workindocom, Doğuş İnşaat’ın Ukrayna’da hayata geçireceği köprü inşaatı projesine Ukrayna’dan insan kaynağı sağlayacak.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI ağustosta 54,6 puana düştü!

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI ağustos ayında 54,6 puana düştü. Endekse göre ağustos ayında konut inşaatları artarken, ticari binalar ve inşaat mühendisliği faaliyetleri geriledi.

İzmir'de metro inşaatı sebebiyle iş yerinde hasar meydana geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere ilçesinde yürütülen metro inşaatı nedeniyle iş yerinde hasar meydana geldi...

Libya'da Türk inşaat şirketleri için konut potansiyeli büyük!

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da ciddi bir konut ihtiyacı var. Türk inşaat şirketleri için orada çok ciddi bir potansiyel bulunuyor" dedi...

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Sabiha Gökçen-Pendik metrosu inşaatında işçilerin üzerine demir düştü!

Sabiha Gökçen-Pendik arasındaki metro hattının Pendik Yayalar Mahallesi'ndeki tünel inşaatında, işçilerin üzerine demir düştü.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Köprü inşaatı bilirkişi raporu Haberi

Köprü inşaatı bilirkişi raporu

3. Köprü'yü çevre yoluna bağlayan viyadük inşaatında 3 işçinin ölüyle ilgili bilirkişi rapor hazırladı. Raporda "İşçiler gelişi güzel monte edilen çelik iskelenin kurbanı oldu. Ölen işçilerde emniyet kemeri olsaydı kurtulabilirlerdi" denildi.


Rapora göre, yaşam halatı bulunsaydı, iskele çökse bile işçilere bir şey olmazdı. Bilirkişi heyeti olay ile ilgili 11 kişiyi sorumlu gördü. 3. Köprü’yü inşa eden ICA İçtaş-Astaldi’nin Proje Koordinatörü Mustafa Cılız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Teftiş Kurulu Başkanı ve taşeron firma sahipleri kusurlu görülen isimler arasında.  Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre 5 Nisan akşamı 3. Köprü'nün Beykoz Çavuşbaşı mevkiindeki viyadük ayakları inşaatında bir kaza meydana geldi. Olay anı 20:50 olarak kayıtlara geçti. Viyadük ayaklarına beton döküldüğü sırada iskele çöktü. İskeledeki 3 işçi 24,5 metre yükseklikten...