08 / 05 / 2024

Körfez Havalimanı Metrosu ne zaman bitecek

Körfez Havalimanı Metrosu ne zaman bitecek

Kocaeli Körfez Atalar'dan Kartepe'ye Cengiz Topel Havalimanı'na kadar planlanan Körfez - Kartepe Metro Hattı projesinde güzergah netleşti. Körfez - Kartepe Metro Hattı'nda 23 istasyon olacak. İşte detaylar...

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu 2 Ekim'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu diğer bir adıyla M10, hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Ekim ayında açılması planlanan metronun ne kadar olacağı ise merak konusu. İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu'nun yüzde 91'i tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşai faaliyetlerinin yüzde 91'i tamamlanan ve ilk ray kaynağı bugün yapılan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmaların süratle devam ettiğini belirtti. Hatta ilk ray kaynağı yapıldı.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor!

Günlük 600 bin yolcu taşıması hedeflenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda test sürüşü başlıyor. 37,5 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Anadolu Yakası'nda merakla beklenen Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu inşaatında son durum ne? Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı çalışmalarını yerinde inceledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu nereden geçecek?

2021 yılında açılması planlanan Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu 5 istasyondan oluşacak. Peki Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu nereden geçecek? İşte Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu hakkında merak edilen tüm detaylar...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda ışık göründü! 

Gayrettepe- İstanbul Havalimanı Metrosu'ndaki çalışmalar hızla tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan havalimanı metrosu açıklaması!

İstanbul Havalimanı metrosu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece Havaist değil, oraya raylı sistemleri getireceğiz. Hafif metroyu havalimanına kadar planladık. Seçim sonrası bu adımı kararlılıkla atacağız. Havalimanı en büyük rahatlığı hafif metro ile alacak" dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı Körfez'le ticareti ikiye katlayabilir!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Ghassan Yusuf el Zawawi, "Türkiye'nin Körfez bölgesindeki ülkelerle ticaret hacmi yeni havalimanıyla birlikte iki katına ulaşabilir." dedi.

3. havalimanı Körfez pazarını etkilemeye başladı!

İspanyol turizm danışmanlık firması ForwardKeys, İstanbul 3. havalimanının daha şimdiden Körfez pazarını etkileyemeye başladığını açıkladı.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu 2019'da açılacak!

İSG CEO'su Ersel Göral, "Metromuzun inşaatı 2019 yılının başında bitmiş olacak. Böylelikle İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından Pendik-Kadıköy metrosuna direkt bağlantı sağlanmış olacak. " dedi .

Kocaeli-Körfez-Kartepe Metrosu'na bakanlıktan onay!

Kocaeli-Körfez-Kartepe Metro Hattı için bakanlığa 15 Nisan 2015 tarihinde başvuru yapılmıştı. Yeni metro hattı için bakanlıktan onay verildi. Proje 2.5 milyar TL'ye mal olacak.

Körfez Havalimanı Metrosu ne zaman bitecek Haberi

Körfez Havalimanı Metrosu ne zaman bitecek


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Kuzey Toplu Taşıma Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi için 15 Nisan 2015 Çarşamba günü bakanlığa başvuru yapıldı. 2.5 milyar TL'ye mal olacak metro projesi  Körfez Atalar Mevkiinden başlayarak D-100 Karayolunu takip ederek, Tütünçiftlik-Derince-İzmit-Yahya Kaptan ve Köseköy’den geçerek Cengiz Topel Havaalanı’na ulaşacak.



Metro Hattı projesiyle İzmit, Derince, Körfez ve Kartepe ilçe merkezlerinin birbirleri ile ve İzmit kent merkezi ile olan bağlantılarını sağlayacak. Kuzey Toplu Taşıma Hafif Raylı Sistem Hattı bir gidiş bir de dönüş olmak üzere çift hat işletilmesi planlanan hattın kesit genişliği hemzemin ve viyadükte 8,7 metre; hat yer altında çift delme tünel olacak.


Hat güzergâhı boyunca toplam 23 adet istasyon yeri belirlendi. Körfez - Kartepe Metro Hattı...