07 / 05 / 2024

Körfez Kartepe Metro Hattı ne zaman açılacak

Körfez Kartepe Metro Hattı ne zaman açılacak

Kocaeli Körfez Atalar'dan Kartepe'ye Cengiz Topel Havalimanı'na kadar planlanan Körfez - Kartepe Metro Hattı projesinde güzergah netleşti. Körfez - Kartepe Metro Hattı'nda 23 istasyon olacak. İşte detaylar...

Kocaeli Kartepe Konakları'na Körfez ülkelerinden teklifler başladı!

Kartepe Konaklarının 1. Etabını teslim eden FDB İnşaat 2.Etap inşaatını sürdürdüğü ve 3.Etap için projelendirme yaptığı şu günlerde Körfez ülkelerinden teklifler almaya başladı.

Kocaeli-Körfez-Kartepe Metrosu'na bakanlıktan onay!

Kocaeli-Körfez-Kartepe Metro Hattı için bakanlığa 15 Nisan 2015 tarihinde başvuru yapılmıştı. Yeni metro hattı için bakanlıktan onay verildi. Proje 2.5 milyar TL'ye mal olacak.

Kocaeli Körfez - Kartepe Metro Hattı güzergahı belli oldu!

Kocaeli Körfez Atalar'dan Kartepe'ye Cengiz Topel Havalimanı'na kadar planlanan Körfez - Kartepe Metro Hattı projesinde güzergah netleşti. Körfez - Kartepe Metro Hattı'nda 23 istasyon olacak. İşte detaylar...

Körfez Gayrimenkul tescil belgesini yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu 'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Körfez Gayrimenkul Yatırımları tescil belgesini yayınladı. İlgili dosya haberimizde yer alıyor.

Körfez Gayrimenkul halka arz fiyatı için değerlendirme raporu yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arz fiyatı için değerlendirme raporu yayınladı.

Körfez Gayrimenkul yönetim kurulu toplantı tutanağını yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu toplantı tutanağını yayınladı.

Ali Ağaoğlu'na Körfez ülkelerinden davet!

Ali Ağaoğlu, Körfez ülkeleri ile temaslarını sürdürüyor. Gelen davet üzerine ziyaret ettiği Suudi Arabistan'da kraliyet ailesi ve ülkenin önde gelen aileleri tarafından karşılanan Ağaoğlu'na üst düzey ağırlama protokolü uygulandı.

Astaş Holding, portföyünün yüzde 12'sini Körfez'e sattı!

Astaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Aşçı yaptığı açıklamada, mütekabiliyet yasasının yatırımların önünü açtığını belirterek, " Biz de portföyümüzün yüzde 12'sini Körfez yatırımcısına sattık " dedi.

Körfez‘in emlak kralları yatırım için yola çıktı!

Yarım trilyon dolarlık iş hacmine sahip olan Körfez fonları, İstanbul’a ‘yatırım çıkarması’ yaptı. Arap dünyasının emlak kralları “Daha önce işbirliği yapıyorduk, şimdi doğrudan yatırım için geleceğiz” diyorlar...

Körfez yatırımcıları İstanbul'da buluşuyor!

İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu tarafından düzenlenen zirveye, Körfez ülkelerinden toplamda 500 milyar dolarlık fonları yöneten 50'yi aşkın üst düzey yetkili ve işadamı katılacak...

Astaş Holding projeleri, Körfez ve Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Astaş Holding’in projeleri, Körfez ve Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Türkiye, fuarda dünyanın parlayan yıldızı olarak dikkat çekerken, ülkedeki gayrimenkul projeleri cazip birer yatırım aracı olarak öne çıkıyor.

Körfez sermayesi İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde buluşacak!

Körfez sermayesinin gözü İstanbul'da 10 ve 11 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Shangri la Bosphorus ' ta, İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi adlı bir toplantı düzenleneceği bildirildi...

Şelale Kadak: 2016'da Körfez müteahhit bulamayacak!

Şelale Kadak Sabah Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde Körfez'de yapılan yatırımları ve inşaat sektörünü kaleme aldı. Kuveyt ' te müthiş bir yatırım hamlesi start almış durumda...

Körfez Kartepe Metro Hattı ne zaman açılacak Haberi

Körfez Kartepe Metro Hattı ne zaman açılacak


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Kuzey Toplu Taşıma Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi için 15 Nisan 2015 Çarşamba günü bakanlığa başvuru yapıldı. 2.5 milyar TL'ye mal olacak metro projesi  Körfez Atalar Mevkiinden başlayarak D-100 Karayolunu takip ederek, Tütünçiftlik-Derince-İzmit-Yahya Kaptan ve Köseköy’den geçerek Cengiz Topel Havaalanı’na ulaşacak.



Metro Hattı projesiyle İzmit, Derince, Körfez ve Kartepe ilçe merkezlerinin birbirleri ile ve İzmit kent merkezi ile olan bağlantılarını sağlayacak. Kuzey Toplu Taşıma Hafif Raylı Sistem Hattı bir gidiş bir de dönüş olmak üzere çift hat işletilmesi planlanan hattın kesit genişliği hemzemin ve viyadükte 8,7 metre; hat yer altında çift delme tünel olacak.


Hat güzergâhı boyunca toplam 23 adet istasyon yeri belirlendi. Körfez - Kartepe Metro Hattı...