15 / 05 / 2024

koronavirüs arsa fiyatları

koronavirüs arsa fiyatları

Koronavirüs salgısı sonra konut tercihleri değişti. Salgınla birlikte gayrimenkul sektöründe, bahçeli ve balkonlu evlere talep artarken, arsa talepleri de patladı...

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Nef Arsa fiyatları Ekim 2022! 

Türkiye’nin en çok değerlenen noktalarında imarlı, sosyal ve ticari alanlar ile projelendirilmiş, alt yapısı Nef tarafından hazırlanan Nef Arsaların fiyatları merak ediliyor. Nef arsa fiyatları Ekim 2022 listesi... 

TOKİ 250 bin konut projesine 24 saat olmadan 224 bin başvuru geldi! Konut, arsa fiyatları resmen belli oldu! Şartlar ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle hayata geçirilecek olan sosyal konut projesine başvuru sayısının 224 bine ulaştığına dikkat çekti. Konut ve arsa fiyatları resmen belli oldu! Şimdi bakın!

Yatırımcılar dikkat almayan pişman olacak! Arsa fiyatları 4 ayda 2 kat yükseldi!

Son günlerde sık sık gündeme gelen arsa fiyatları dur durak bilmiyor. Arsa fiyatlarının yaza doğru daha da yükselmesi bekleniyor.

Arsa fiyatları tavan yaptı!

Koronavirüs salgını ile beraber müstakil ev anlayışının trend olması sonrasında arsa fiyatları ikiye katlandı. 2019-2021 döneminde arsa fiyatları İzmir’de yüzde 178, Muğla’da yüzde 143 arttı.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Ev inşa ettirmek isteyenler dikkat! Arsa fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Müstakil ev inşaları artması nedeniyle arsa fiyatları da bir hayli arttı.

İstanbul'un hangi ilçelerinde arsa fiyatları arttı?

Koronavirüs salgını nedeniyle manzaralı ve müstakil evlere olan talebin artması nedeniyle Sarıyer, Beşiktaş ve Bakırköy'de bulunan arsaların fiyatlarında artış yaşandı. 

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını nasıl etkiledi?

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Henüz hizmete açılmayan köprü şimdiden arsa fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

koronavirüs arsa fiyatları Haberi

koronavirüs arsa fiyatları

Kovid-19 salgını sonrası vatandaşın gayrimenkul sektörüne yönelik taleplerinde değişiklikler yaşandı. Bahçeli, balkonlu evlere talep artarken kimi vatandaş da evini yapabileceği arsa almaya yöneldi. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nef ‘in yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı ‘tapu teslim imarlı arsa’ projesine ilgi yoğun. Arsa satışı yapılan ilk projenin Nef City 82 markası ile Kırşehir Kaman’da bulunduğunu ifade eden Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “3 ayda 54 bin metrekarelik arsa satışı gerçekleştirdik. Alanların çoğu ticaretle uğraşan esnaflar veya İstanbul gibi büyük şehirlerden profesyoneller” diye konuştu.

Nef’in imarlı arsa satışı yaptığı projeyoğun ilgi gördü. Kırşehir’de 3 ayda 54 bin metrekare arsa saışı gerçekleştirdiklerini söyleyen Erden Timur, İzmir’de ve İstanbul’a yakın noktalarda arsa satışı planladıklarını belirtti. Konut pazarının da...