01 / 07 / 2024

koronavirüs çalışanlara etkisi

koronavirüs çalışanlara etkisi

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün Küresel Ücret Raporu’na göre, 2020’nin ilk yarısında etkisini gösteren Kovid-19 salgını nedeniyle aylık ücretler geriledi veya oldukça yavaş arttı.

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2024 asgari ücret için gerim sayım başladı. Ay başında başlayacak olan komisyonda süreç resmen belli olacak. Peki asgari ücret çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Tüm çalışanlara son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayan tam 25 bin TL zarar edecek!

Tüm çalışanlara bir son dakika uyarısı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bunu yapmayan tam tamına 25 bin TL zarar edecek... Acil bakın...

Asgari ücretli çalışanlara ara zam yapılacak mı? 2023 asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? Siz de şimdi bakın! 

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, son günlerde sık sık ara zam konusunu araştırıyor. Peki asgari ücretli çalışanlara ara zam yapılacak mı? 2023 asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek?

Çalışanlara müjde! İmzalar atıldı saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam!

Çalışanlara müjdeli haber verildi. Toplu sözleşmede imzalar atıldı. Saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. İşte detaylar!

1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Milyonlarca çalışan doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki, 1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işverenlere ve çalışanlara yüzünü güldürecek destek müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşverenlerin çalışanlara elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinin bin liralık kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz." diyerek müjdeyi verdi.

Emeklilerden sonra çalışanlara da promosyon müjdesi! Ziraat vermişti, İş Bankası çok kısa bir süre önce açıkladı

Emekli vatandaşların yanı sıra çalışan vatandaşlar için de promosyon müjdesi gelmeye devam ediyor. Çalışanlara promosyon müjdesini veren son banka ise İş Bankası oldu. Gelin bu kampanyanın detaylarına bakalım.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadın çalışanlara yeni haklar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 19'uncu dönem toplu iş sözleşmesinde kadın çalışanlara yeni haklar getirdiklerini belirterek, "İşçi pozisyonunda nitelik tablolarındaki 'Kadın işçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri yeni sözleşmede kaldırdık." dedi.

Tiny houselara koronavirüs ilgisi!

Adalı A.Ş. tarafından üretilen Tiny House'lar tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde yoğun ilgi gördü.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını prefabrik modüler çelik binalara talebi artırdı...

koronavirüs çalışanlara etkisi Haberi

koronavirüs çalışanlara etkisi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının ekonomideki etkileri kendini göstermeye devam ediyor. Pandemi nedeni ile birçok kişi işini kaybederken pek çok çalışan da ücret kaybına uğradı. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün Küresel Ücret Raporu’na göre, 2020’nin ilk yarısında etkisini gösteren Kovid-19 salgını nedeniyle aylık ücretler geriledi veya oldukça yavaş arttı. Bununla birlikte, ILO’ya göre Kovid-19 salgınının işgücü piyasasında yarattığı kriz yakın gelecekte de ücretlerin düşmesi yönünde çok büyük bir baskıya yol açabilecek.

Çalışanlara kötü haber! Ücretler düştü

Koronanavirüs en fazla çalışma hayatını olumsuz etkiledi. Pandemiden en fazla kadınlar ve düşük ücretle çalışan işçiler etkileniyor. Tüm gruplarda ortalama ücret kaybının yüzde 6.5 seviyesinde olacağı tahmin edilirken verilen ücret destekleri bu miktarın yüzde 40'ını telafi ediyor. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) en önemli raporları arasında...