06 / 05 / 2024

koronavirüs göç

koronavirüs göç

Kovid-19 pandemisi sebebiyle birçok çalışan 'Evden çalışma'ya geçti. Salgın ile evlerimiz evlerimiz olmaktan çıkıyor mu? Büyük şehirlerden göçler başlayacak mı? Ofisler ne olacak, kiralar nasıl değişti? İşte pandeminin etkilediği ofis pazarı...

Bu ilde kiralar yüzde 35 arttı!

TÜİK iç göç istatistiklerine göre 2019'da ülke içinde 2 milyon 806 bin 123 göç gerçekleşti. Net göç hızının en çok arttığı şehirlerden olan Antalya’da kiraların son bir yılda yaklaşık olarak yüzde 35 artış gösterdiği belirtildi.

Tiny houselara koronavirüs ilgisi!

Adalı A.Ş. tarafından üretilen Tiny House'lar tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde yoğun ilgi gördü.

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

Koronavirüs salgını site yönetimlerinin önemini ve sorumluluklarını artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında birçok kişi evde her zamankinden daha fazla vakit geçirdi. Bu durum site yönetim şirketinin görev ve sorumluluklarını da oldukça artırdı. 

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

Koronavirüs vakası olmayan köyden arazi almak istiyorlar!

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Aliobası köyünde bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmemesi köydeki arsalara ilgiyi arttırdı. Köy muhtarı Ramazan Tığ, “Türkiye’nin her yerinden arsa almak ve ev almak için arıyorlar. Telefonlara yetişemiyorum” dedi.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Okul mimarisinde koronavirüs dönemi!

Koronavirüs salgınıyla beraber sosyal mesafe doğal havalandırma, bahçe gibi konular okul mimarisinin önemini artırdı. Bu bağlamda çalışmalara başlayan Antalya Koleji üç kampüsünde sunduğu olanaklarla öğrencilerine güvenli eğitim sunuyor.

Koronavirüs, okul mimarisinin önemini artırdı!

Koronavirüs sonrası, sosyal mesafe, doğal havalandırma bahçe gibi konular, okul mimarisinin önemini daha da artırdı. Antalya Koleji Kurucu Başkanı Sezgin Koca, güvenli eğitim için yürütülen çalışmaları anlattı.

Koronavirüs ile e-ihalede 4 kat artış!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs sürecinde hızlanan e-ihalelerin sayısı, bu yılın nisan-ağustos döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 326 arttı.

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönemi!

Koronavirüs döneminde gayrimenkul sektöründeki değişimleri anlatan Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, ''Covid-19 virüsünün etkisi ile gayrimenkul yatırımı, alım satım gibi işlemler ikinci plana itilmeye başlandı'' dedi.

koronavirüs göç Haberi

koronavirüs göç

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Kadir Kaymakçı, bugünkü köşesinde Kovid-19 sebebiyle değişen çalışma sistemini ve ofis kültürünü kaleme aldı. 

İşte Kadir Kaymakçı'nın 'Evlerimiz evlerimiz olmaktan çıkıyor mu?' başlıklı yazısı...

Çok değil bir yıl önce işten eve evden işe gidiş gelişlerimde günde ortalama 2 saatim yolda geçiyordu. Bu haftada 12, ayda ise 48 saat yani iki gün demekti. Yılda hiçbir şey yapmadan direksiyon başında geçirdiğim gün sayısı 24’tü! Başka bir deyişle her yıl neredeyse hayatımın bir ayı arabanın içinde oturarak geçiyordu. (Sözelci olsam da bunu doğru hesapladım diye umuyorum:).

20’li 30’lu yaşlarında insan bu hesapları yapmıyor, ne de olsa harcayacak daha çok gün var cepte diye önüne konan ‘hayat’ faturasını şak diye ödüyor. Ama benim gibi 50’ye bir adım kala cebindeki hayattan harcadığın bırak...