04 / 11 / 2024

koronavirüs inşaar sektörü

koronavirüs inşaar sektörü

Koronavirüs salgını birçok sektörü ve birçok şirketi olumsuz etkiledi. İnşaat sektöründe de pek çok proje ve yatırım ertelendi. Peki inşaat sektöründe koronavirüs salgını sürecinde neler yaşandı? İşte detaylar...

İnşaat sektörü sıkıntılı süreçten geçiyor! Konut kredi faizi yüksek ve ulaşılabilir değil!

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Sezgin Aydın, enflasyon nedeniyle inşaat sektörünün sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, konut kredi faizlerinin yüksek ve ulaşılabilir olmadığını vurguladı. 

İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan: İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik için denetim şart!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan yaptığı açıklamada hayata geçirdikleri İMKTS ile inşaat sektöründe sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedeflediklerini söylerken, hedeflenen standartlara ulaşmak için devletin denetleme yapmasının şart olduğunu da kaydetti.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 6,9 arttı!

TÜİK rakamlarına göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmedi, yıllık olarak ise inşaat sektöründe artış kaydedildi. İşte ayrıntılar... 

İnşaat sektöründe kriz büyüyor! Kıbrıs'ta 20 bin konut yarım kalabilir!

Kıbrıs’ta inşaat sektöründe yaşanan kriz ekonomiyi batağa doğru sürüklerken, 2026-2027’de bitirilme vaadiyle parasının bir kısmı alınan konutların inşaatına dahi henüz başlanmaması da büyük risk barındırıyor.

İnşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyüyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İsmail İltemir yaptığı açıklamada yeni neslin masa başı işlere yöneldiğini belirterek, inşaat sektöründe kalifiye elemanların mühendislerden bile yüksek maaşlar alabildiğini söyledi. 

Hızlanması beklenen kentsel dönüşümün, inşaat sektörüne 1,5 puan büyüme katkısı sağlaması bekleniyor!

Eko Haber yazarı Adil Gökçadır bugünkü yazısında bu yıl hızlanması beklenen kentsel dönüşüm faaliyetlerinin 2024'te inşaat sektörüne 1,5 puan büyüme katkısı sağlaması öngörüldüğünü belirterek, bu beklentinin kısmen gerçekleştiğini belirtti.

Konkordatoda alarm zilleri çalıyor! İnşaat sektörü 398 başvuru ile ilk sırada!

Son 1 senede konkordato başvuruları yüzde 55 oranında artarken, inşaat sektörü 398 başvuruyla ilk sırada yer aldı.

İnşaat sektörünün kredi hacmi 2024'ün ilk yarısında yüzde 10.1 daraldı!

Bu yılın Ocak-haziran döneminde reel olarak inşaat sektörünün kredi hacmi yüzde 10,1 daraldı. İşte Dünya gazetesi yazarı Naki Bakır'ın konu ile ilgili o yazısı...

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Kıbrıs'taki inşaat sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek 'yap-sat' işleyişinin bittiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını belirtti.

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

1954'te inşaat sektöründe demir sıkıntısı! İnşaat firmaları kepenk indirmiş!

1954 yılında, inşaat demiri piyasasında yaşanan darlık inşaat sektörünü olumsuz etkilemiş. Demir sıkıntısı içinde olan bir çok firma ise kepenk kapatmak zorunda kalmış.. İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’un hızlı biçimde depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için inşaat sektörüne iş birliği çağrısında bulundu.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

koronavirüs inşaar sektörü Haberi

koronavirüs inşaar sektörü

Hiç kuşkusuz salgın pek çok şirketin 2020 planlarını alt üst etti. Yatırımlar, açılışlar, ihaleler, lansmanlar, özetle pek çok proje ve yatırım ertelendi. "Ertelenen projeler” nedeniyle şirketlerin yaşadığı kayıplar ve karşılaştığı maliyet ise ağır oldu. Askıya alınan projelerden dolayı 2020 cirolarında minimum yüzde 25 kayıp beklenirken ertelemelerin maliyetinin en yüksek olduğu sektörlerin başındaysa turizm ve perakende var. İki sektörde geciken projelerin yarattığı kayıp yüzde 80'lere ulaşıyor.

Capital Dergisi'nden Ayçe Tarcan Aksakal'ın haberine göre; dünya genelinde 400 binden fazla kişinin ölümüne neden olan coronavirus salgini, pek çok şirketin frene basması ve 2020 için planlanan projelerin ertelenmesine neden oldu.

Türkiye'de de pek çok şirket salgınının başlamışıyla önce tüm etkinlikleri iptal etti. Ardından ürün lansmanlarıyla acil olmayan tüm projeleri rafa kaldırdı ve yeni yatırımları durdurdu.

NELER...