28 / 04 / 2024

Koronavirüs kiraları etkiledi mi

Koronavirüs kiraları etkiledi mi

Koronavirüs salgını ile iş yeri ve konut kira ödemeleri ile ilgili hangi kararlar alındı? Konut kiraları ertelendi mi? İşte virüs sebebiyle alınan, kiracıları etkileyen kararlar...

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkiledi?

Ağaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Umut Ağaoğlu koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Koronavirüs salgınında 124 bin 910 esnaf kepenk indirdi! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en çok esnafı olumsuz olarak etkiledi. Bu süreçte 124 bin 910 esnaf iflas bayrağını çekti.

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Koronavirüs salgınında 936 kolej kapandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, en çok özel eğitim sektörünü etkiledi. Pandemi boyunca Türkiye genelinde  936 kolej kapatıldı. 

Koronavirüs mimariyi nasıl etkiledi?

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, koronavirüs salgını nedeniyle mimari anlayışında yaşanan büyük değişimleri anlattı.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Koronavirüs Fransız şatolarını da vurdu! Fiyatlar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Avrupa'daki emlak fiyatlarını da oldukça etkiledi. Fransa'daki şato ve malikanelerin fiyatları, virüs sebebiyle yüzde 15 ile yüzde 30 arası ucuzladı.

Koronavirüs salgını: İngiltere ve Galler'de 230 bin kiracı evsiz kalabilir!

Britanya'da koronavirüs salgını nedeniyle kiralarını ödeyemeyenlerin evden çıkarılmasını önleyen geçici düzenlemenin süresi 23 Ağustos'ta sona eriyor. Düzenlemenin devam etmemesi halinde 230 bin kiracının evlerinden çıkarılabilir.

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

Koronavirüs sitelerde aidat ödemelerini etkiledi mi?

Mart-Haziran döneminde site aidatlarının ödenme performansı önceki dönemlere göre yüzde 40 oranında azaldı. Koronavirüs sonrası site sakinlerinin beklentileri de arttı...

Koronavirüs kiraları etkiledi mi Haberi

Koronavirüs kiraları etkiledi mi

Koronavirüsü salgınının oluşturduğu olağanüstü durum, birçok sözleşme ilişkisi gibi, kira sözleşmelerini de yakından etkiledi. Bu nedenle, salgın sürecinde alınan önlemler kapsamında iş yeri kiralarına ilişkin düzenlemelerde yapılarak, bir takım tedbirler alındı. 

İndigo Dergisi'nde yer alan habere göre; düzenlemede, 1 Mart ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında iş yeri kiralarının ödenememesi halinde, iş yeri sahipleri kiracı hakkında tahliye davası açma ve kira sözleşmesini feshetme haklarını kullanamayacak.

En kısa zamanda konut kiraları için de benzer önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Sözleşme Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Umut Yeniocak, "Kirada yaşayan milyonlarca insan için yaşadıkları evlerin yasal olarak güvence altına alınması ertelenemeyecek, önemli bir ihtiyaçtır" şeklinde konuştu.

Konut kirası konusunda özel bir tedbir alınmadı, ancak 30 Nisan tarihine kadar icra takipleri durduruldu.

İş yerleriyle ilgili yapılan düzenlemenin,...