05 / 05 / 2024

koronavirüs sonrası villa kiralamaları

koronavirüs sonrası villa kiralamaları

17 günlük tam kapanma sürecinde kalabalık şehirlerden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar villa kiralamayı tercih etti. Bu dönemde villa kiraları oranında artış yaşandı. 

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Koronavirüs salgınında villa turizmine talep arttı!

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sürecinde yerli ve yabancı turistlerin Antalya’da bulunan villalara ilgisi arttı.

Koronavirüs, okul mimarisinin önemini artırdı!

Koronavirüs sonrası, sosyal mesafe, doğal havalandırma bahçe gibi konular, okul mimarisinin önemini daha da artırdı. Antalya Koleji Kurucu Başkanı Sezgin Koca, güvenli eğitim için yürütülen çalışmaları anlattı.

Kiralık villalara koronavirüs ilgisi!

Koronavirüs sonrası izole tatil isteyen vatandaşlar kiralık villalara yöneldi. Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yaklaşık yüzde 100’lere ulaşmış durumda...

Koronavirüs sitelerde aidat ödemelerini etkiledi mi?

Mart-Haziran döneminde site aidatlarının ödenme performansı önceki dönemlere göre yüzde 40 oranında azaldı. Koronavirüs sonrası site sakinlerinin beklentileri de arttı...

Kiralık villalar ve butik otellerde koronavirüs yoğunluğu!

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde kontrollü normalleşme döneminin başlamasıyla beraber tatilciler, kalabalık oteller yerine villa tipi tesislere yöneldi. 

Koronavirüs sonrası gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanılabilecek değişimleri anlattı. Yazıcı, apartman görevlileri, ortak alan kullanımı gibi konulara değinen Yazıcı, "Dubleks daireler ve balkonlu evler öne çıktı" dedi...

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Koronavirüs sonrası yeni ekonomi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Türk müteahhitler koronavirüs sonrası yeni açılımlar yapacak!

Türk inşaat sektörü, koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için yurtdışı pazarlardaki faaliyetlerinin geliştirilebilmesi ve yeni pazarlarda ortaya çıkacak fırsatların değerlendirilebilmesi amacıyla finansman arayışını artırdı. 

Koronavirüs döneminde okul mimarisi yeterliliğine dikkat edilmeli!

Koronavirüs sonrası sosyal mesafe, doğal havalandırma gibi konuların öneminin artmasıyla yeni dönemde aileler, okulun mimarisi açısından daha dikkatli olmalı. Peki dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

koronavirüs sonrası villa kiralamaları Haberi

koronavirüs sonrası villa kiralamaları

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını konaklama tercihlerini baştan aşağı değiştirdi. Milliyet'te yer alan habere göre; bu dönemde izole tatil tercih eden vatandaşlar villa kiralamayı tercih ediyor. Günlük villa kiraları 300 ila 300 bin TL arasında değişiyor. 

Oldukça yoğun bir kiralama döneminin olması sebebiyle villaların kira ücretleri bir hayli artsa kalabalık ailelerin ilgisi devam ediyor. Uzmanlar bu dönemde villa kiralamaları için  TURSAB belgesi olan firmalardan hizmet almaları konusunda öneride bulundu. 

Pandemiden önce villa turizminde kiralamalar acenteler tarafından yapılıyordu. Pandemiden sonra her bütçeye uygun villalar olması nedeniyle villa turizmi yaygınlaştı. Villaların günlük kiraları, mimarisi, büyüklüğü ve denize uzaklığı gibi etkenlere göre değişkenlik gösteriyor. Günlük fiyatların 300 lira ila 3 bin lira arasında değişiyor.

Türkiye genelinde Antalya, Fethiye, Dalyan, Bodrum’da villa...