27 / 04 / 2024

koronavirüste konut tercihleri

koronavirüste konut tercihleri

Muğla Emlakçılar Odası  Ar-Ge Komisyonu Sorumlusu Erkan Deniz, imar barışı umuduyla kaçak yapı inşa eden vatandaşlara uyarıda bulundu. 

Japonya'da konut başlangıçlarında üst üste düşüş! 

Açıklanan rakamlara göre Japonya'da konut başlangıçları 2023'ün Aralık ayında analistlerinin beklentileri doğrultusunda üst üste 7. ayda da yıllık bazda düşüşüne devam etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri arasında artık elektrikli şarj istasyonu şart koşuluyor! İşte detaylar!

Elektrikli araç üretiminin ve kullanımının büyümesi tüketicinin talebinde değişiklik yaptı. Özellikle markalı olan projeler şarj sistemine kolay ulaşımı sağlıyor. Böylece ailelerin elektrikli araçlarına kolaylık sağlaması için şarj istasyonuna yakın konutlara yönelmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

'Ekoevler'e talep katlanıyor! Konutta tercihler sil baştan!

Tüketicilerin konut tercihleri değişti. Konut sektöründe tercihler sil baştan yazılıyor. Bu kapsamda ekoevlere olan talep artıyor. İşte ekoevler ile ilgili merak edilenler...

Konut, ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti! Bankalar üst üste duyurdu! İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank…

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları güncellendi. Bankalar üst üste faiz oranlarını duyurdu. İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank…

Kiralardaki artış sorunu nasıl çözülür?

Türkiye'de barınma sorunu hızla büyürken, ilk el konut tercihleri de azalmaya başladı. 

Pandemi ve iklim kriziyle konutlarda doğaya dönüş başladı!

Onur Karadeniz Architects Kurucusu Mimar Onur Karadeniz değişen konut tercihleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konut satışları 9 ayın zirvesini gördü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, konut sektörünü de etkiledi. Satışlar adeta son 9 ayın zirvesini gördü. Peki bu satışlar konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgını sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Sağlıklı evlere talep artıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında konut tercihleri bir hayli değişti. Fiziksel koşulların insanların temel önceliği haline geldiğini söyleyen Sedimega Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, konutta yeni trendin sağlıklı evler olduğunu belirtti.

koronavirüste konut tercihleri Haberi

koronavirüste konut tercihleri

Muğla'da gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri imar barışı konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sektörünün önde gelen temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının imara aykırı yapıların önüne geçilmesi için tavrının net olduğuna dikkati çekerek, "Nasıl olsa imar barışı çıkar" vaadiyle kaçak yapıyı teşvik edenlere itibar edilmemesi konusunda uyardı. 

Pandeminin değiştirdiği gayrimenkul alışkanlıkları nedeniyle birçok insan şehir merkezlerinin uzağında arsa satın aldı. Özellikle kalabalıklardan uzak, daha dingin bir hayat yaşamak isteyenler ise bu arsalarına ev inşa ettirdi. 

Bu süreçte bazı art niyetli kişilerin "İmar affı tekrar gelecek" vaadiyle ellerindeki imarsız arsaları satma gayretinde olduğuna dikkati çeken gayrimenkul temsilcileri, birikimlerini kaybetmek istemeyenleri kaçak yapıyı teşvik edenlere itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. 

Muğla Emlakçılar Odası Ar-Ge Komisyonu Sorumlusu Erkan Deniz,...