15 / 05 / 2024

korunan alanlarda plan inceleme ve sonuçlandırılmasına ilişkin yönerge 2014

korunan alanlarda plan inceleme ve sonuçlandırılmasına ilişkin yönerge 2014

Korunan Alanlarda Yapılacak İmar Planı Teklifi Usul ve Esaslarına Dair Genelge yürürlüğe girdi. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgenin tam metni...

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Korunan alanlarda 6 bin 755 kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini söyledi.

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelikte değişiklik 2016!

Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 6 Aralık 2016 tarihinde 29910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler..

SİT alanları dereceleri değiştirildi!

SİT alanlarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Korunan Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Alsancak Stadı'nın yeni imar planı tartışma yarattı!

Kapalı ve açık tribünler yıkıldıktan sonra, sadece maçların oynandığı çim sahanın bakımı yapılarak korunan Alsancak Stadı’nın yeniden yapımı için gerekli imar planı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki olağanüstü toplantıda görüşüldü.

Sitelerde gider yönetim planı nasıl olmalı?

Tüm sitelerde, temel olarak güvenlik-temizlik-bakım ve idari hizmetler ile ortak alanlarda sarf edilen elektrik-doğalgaz-su gibi enerjilerden dolayı belli bir gider oluşur ve bu gider yönetim planı esaslarına göre maliklere paylaştırılarak karşılanır

Muratpaşa Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Muratpaşa Belediye Meclisi toplantısında, 1999 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir İmar Yönetmeliğinin geçerli olduğu alanlarda, plan notu eklenmesine ilişkin önerilen 16756 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı değişikliği görüşüldü.

Amasya'da santral alanı için hazırlanan imar planı kabul edildi!

Asmaya Merkez ilçe Keçili köyü sınırları içerisinde regülatör yapısının Albayrak ve Yeşildere köyleri arasında kalan alanlarda Enerji Üretim Alanı (Santral Alanı) amaçlı hazırlanan nazım ve uygulama imar planın kabulüne karar verildi.

Muğla nazım imar planı askıda!

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin plan onaylama yetkisi dışında kalan korunan alanlar ile turizm merkezleri, kültür ve turizm koruma gelişim bölgeleri onamasının dışına çıkarıldı.

Muğla nazım imar planı askıya çıktı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin plan onaylama yetkisi dışında kalan korunan alanlar ile turizm merkezleri, kültür ve turizm koruma gelişim bölgeleri onamasının dışına çıkarıldı.

Çiftlikköy'de engelsiz kafe için imar planı değişikliği yapıldı!

Çiftlikköy Belediyesi'nin Ağustos ayı Meclis toplantısında Sahil Mahallesinde uygulama imar planı değişikliği ile kıyı şeridine dahil alanlarda yer alan park alanlarıyla ilgili imar plan değişikliği yapıldı.

Nilüfer 19 Mayıs Mahallesi imar planı askıda!

Bursa Nilüfer'e bağlı 19 Mayıs Mahallesi'ndeki tescil harici alanlarda pazar alanı, belediye hizmet alanı, sosyal kültürel tesis alanı ve park alanlarının düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nilüfer Nazım İmar Plan değişikliği 5 Haziran'da askıadn inece

korunan alanlarda plan inceleme ve sonuçlandırılmasına ilişkin yönerge 2014 Haberi

korunan alanlarda plan inceleme ve sonuçlandırılmasına ilişkin yönerge 2014


644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye 648 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eklenen 13/A maddesi kapsamındaki milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan diğer alanlarda yapılacak planlar ile doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planlarının incelenmesi ve onaylanması aşamaları ile ilgili genelge yürürlüğe girdi.


Genelge için tıklayın


EK-1 Kontrol Formu için tıklayın


EK-2 Plan Araştırma ve Açıklama Raporu Kontrol Formu için