03 / 05 / 2024

Korunması gereken taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları

Korunması gereken taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları nelerdir? İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları...

Rıza Sarraf'ın yalı davasında bilirkişi raporu hazırlandı! 

Üsküdar Kandilli'deki kültür varlığı olarak korunması gereken taşınmazında kanuna aykırı tadilat yaptığı iddiası ile açılan davada keşif sonucu hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye iletildi...

Yıpranan Tarihi Taşınmaz Varlıkları Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Türkiye'de 100 bin 746 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor!

Binlerce yılda çok sayıda uygarlığın kurulduğu Anadolu topraklarında 100 bin 746 adet korunması gereken tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Antalya'da taşınmaz kültür varlıkları için yardım yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için ayni, nakdi ve teknik yardımda bulunacak.

Taşınmaz Değerlemesi kitabı yayınlandı!

Kitapta, taşınmaz mülkiyeti, tapu sicili, imar, mekansal planlama, imar uygulamaları, imar mevzuatına aykırı yapılar taşınmaz değerleme yöntemleri ve değerleme teknikleriyle ilişkilendiren ve bilinmesi gereken tüm konuları bulabilirsiniz.

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelik değişikliği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Ocak 2015 tarihinde 29231 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı....

Taşınmaz kültür varlıkları nasıl kamulaştırılır?

Kültür varlıkları; tarih öncesi ve tarihi devirlere ait yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklara deniyor. Peki, korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları nasıl kamulaştırılır?

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi!

Korunması gerekli kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan varlıklara deniyor. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi..

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları yönetmelik değişikliği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair değişiklik 7 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları yönetmelik değişikliği..

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları tescil işlemleri!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları, doğal sitler hariç olmak üzere sitlerin tespit ve tescili ile ilgili usul ve esaslar, yönetmelikte açıklanıyor. İşte yönetmelikte yer alan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları tescil işlemleri..

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları yönetmeliği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili yönetmeliği 13 Mart 2012 tarihinde 28232 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları yönetmeliği..

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespit ve tescili!

Bakanlıkça tespiti yapılan taşınmaz kültür varlıkları ile sitlerin korunması gerekli olanlarının, koruma bölge kurulu kararıyla belirlenerek tescil ediliyor. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespit ve tescili işlemleri..

Korunması gereken taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları Haberi

Korunması gereken taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları nelerdir?

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunun 6. maddesine göre korunması gereken taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları arasında 19 uncu yüzyıl sonuna kadar yapılmış taşınmazlar yer alıyor.


Diğer korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları şu şekilde sıralanıyor:

-Belirlenen tarihten sonra yapılmış olup önem ve özellikleri bakımından Kültür ve Turizm Bakanlığınca korunmalarında gerek görülen taşınmazlar,


-Sit alanı içinde bulunan taşınmaz kültür varlıkları,


-Milli tarihimizdeki önemleri sebebiyle zaman kavramı ve tescil söz konusu olmaksızın Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda büyük tarihi olaylara sahne olmuş binalar ve tespit edilecek alanlar ile Mustafa Kemal Atatürk tarafından kullanılmış evler.


Ancak, Koruma Kurullarınca mimari, tarihi, estetik, arkeolojik ve diğer önem ve...