03 / 05 / 2024

koşullu konut satışı

koşullu konut satışı

Koşullu taşınmaz satışı ile ilgili esaslar Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Buna göre, koşullu taşınmaz satışı nedir? Koşullu taşınmaz satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Konut satışları aylar sonra ilk kez arttı, ünlü ekonomistten şaşırtan yorum geldi!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı. Konu ile ilgili bir paylaşım yapan Ekonomist Cihat Çiçek, "Bu kadar kiracı bezdirici, kredi caydırıcı koşullara rağmen bu kadar konut satışı muhteşem." ifadelerini kullandı.

2023'te 1 milyon 226 bin konut satıldı! Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?

2023'te 1 milyon 226 bin konut satılırken, geçen yıla göre yüzde 17,5 düşüş yaşandı. Piyasa koşullarına göre bu satışların çok bile olduğunu söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci '' Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?'' diye sordu. İşte detaylar...

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Konut satışları rekora koşuyor!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde toplamda 133 bin 58 konut satıldı. Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan Nisan ayı konut satış istatistikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Konut satışlarına ikinci el dopingi!

Konut piyasasında bazı gerçekler değişmiyor. Örneğin, faiz düşünce ipotekli satış ve devirlerin rekora koşması gibi. Peki ikinci elde gerçekleşen devirler nasıl açıklanır? İşte konut satışlarında detaylar...

Konut satışlarındaki rekor artış fiyatları etkiler mi?

Bu ayki konut satışları rekora koştu. 190 binlik satışla tüm zamanların en yüksek Haziran ayı satışı gerçekleşti. Peki satışlardaki bu artış, fiyatları nasıl etkileyecek?

Konut satışında Çin dönemi!

Konut satışları kredi kampanyasının etkisiyle Haziran'da rekora koştu. Yabancıların konut alımında Çin vatandaşları dikkat çekti. AYİDER Başkan Yardımcısı, mimar Erkutoğlu, "Tahminimiz o ki İpek Yolu projesi nedeniyle Çinlilerin konut alımı ilgisi devam edecektir" diye konuştu.

Yabancıya konut satışı 50 bine koşuyor!

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Yabancıya konut satışı 46 bine ulaşırken, ülkeye giriş yapan döviz miktarı 6 milyar doları buldu...

Son üç yılda 1.6 milyon yeni konut satıldı!

TÜİK ‘Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’ sonuçlarını açıkladı. Verilere göre, son üç yılda 1.6 milyon yeni konut satılırken, ev sahibi olanları oranı düştü.

Konut satışları rekora koşuyor!

Yüksek faize rağmen konut satışları reko  seviyelerde. 2017 yılının 11 ayında toplam 1 milyon 276 bin konut satışı gerçekleştirildi.

Konut satışları rekora koşuyor!

Geçtiğimiz sene hain darbe girişiminin ekonomide yarattığı hasara rağmen 1 milyon 341 bin 453 adet ile rekor kıran konut satışları, bu yıl da aynı artışı gösterdi.

Meydan Ardıçlı Sitesi konut satış fiyatları!

Meydan Ardıçlı Sitesi konut satış fiyatları doğrultusunda projedeki dairelerin metrekare birim fiyatı 3 bin TL'den başlıyor. Projede kişiye özel ödeme koşulları sunuluyor...

Excellence Koşuyolu Evleri satılık konut fiyatları!

Excellence Koşuyolu Evleri satılık konut fiyatları 1 milyon 300 bin TL'den başlıyor. Proje İstanbul Anadolu Yakası Koşuyolu projesinde daire ve dükkanlara yer veriliyor...

koşullu konut satışı Haberi

koşullu konut satışı

Koşullu taşınmaz satışı!

Koşullu taşınmaz satışı ile ilgili esaslar Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Koşullu satış ve mülkiyetin saklı tutulması ile ilgili hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Taşınmaz satışı

I. Koşullu satış ve mülkiyetin saklı tutulması

MADDE 243- Bir taşınmazın koşula bağlı satışında, koşul gerçekleşmedikçe tapu siciline tescil yapılamaz.

Taşınmaz satışında mülkiyeti saklı tutma koşulu da tescil edilemez.


II. Sorumluluk

MADDE 244- Aksine sözleşme olmadıkça, satılan taşınmaz, satış sözleşmesinde yazılı yüzölçümü tutarını kapsamıyorsa satıcı, eksiği için alıcıya tazminat ödemekle yükümlüdür.


Satılan taşınmaz, resmî bir ölçüme dayanılarak tapu siciline yazılmış olan yüzölçümü tutarını içermiyorsa satıcı, özellikle üstlenmiş olmadıkça tazminat ile yükümlü değildir.

Bir yapının ayıplı olmasından doğan davalar, mülkiyetin geçmesinden başlayarak beş yılın ve satıcının ağır kusuru varsa yirmi yılın geçmesiyle zamanaşımına uğrar.


III. Yarar ve hasar

MADDE 245- Satılanın tescilden...