04 / 05 / 2024

kot farkı 2017

kot farkı 2017

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Sarıyer'de yol çöktü, 2 bina tahliye edildi!

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yolun bir bölümü kot farkı bulunan 2 katlı binanın üzerine çöktü. Bölgede bulunan 2 bina tahliye edildi.

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki kazı çalışmaları tamamlanıyor!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kazı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Yeni projeyle meydandaki kot farkını ortadan kaldıracağız.” dedi.

İmar yönetmeliği için sektör temsilcileri ne dedi?

İstanbul Belediyesi, yürürlüğe giren İmar Yönetmeliği ile ilgili ilk adımı attı. Kot farkı olan yerde yapılan inşaatlar kademeli olacak. 8 katlı bir bina önden 5, arkadan 8 kat gözükmeyecek. 3 katı teraslı gibi olacak.

2017'de inşaat sektöründe neler değişti?

Türkiye ekonomisi, büyüme performansı ile AB, G20 ve OECD ülkelerine fark attı. Büyüme rakamları ile 2017'ye damga vuran Türkiye'de ekonomik anlamda da ciddi değişiklikler yapıldı. 

Binalara kot nasıl verilir 2017?

İmar yönetmeliğine göre parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesinden kot verilebiliyor. Peki, binalara kot nasıl verilir 2017?

Folkart İncity Bornova 2017 konut fiyatları!

Folkart İncity Bornova 2017 konut fiyatları 281 bin TL'den başlıyor. Folkart İncity Evleri'nde yüzde 1 vade farkıyla ödemeler yapılabiliyor...

Kot farkı sistemi sona eriyor!

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Benevre Beytepe'nin sosyal alanları fark yaratıyor!

Ağustos 2017 yılında konut sahiplerine kapılarını açacak olan Ankara'nın başarılı konut projesi Benevre Beytepe; sunduğu sosyal alanlar ile de fark yaratacak.

Yuvacık Barajı hidroelektrik santraline dönüştü!

Kentin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'yia arıtma tesisi arasındaki 38 metrelik kot farkını değerlendiren Kocaeli Belediyesi, yerleştirdiği türbinlerle elektrik üretmeye başladı.

İzmir Bayraklı'da yıkım tahliyesi!

Bayraklı Gümüşpala 1660 sokak üzerindeki 2 binada bulunan 15 daire, eski bir binayı yıkan müteahhitin başlattığı kazı çalışmaları sırasında kot farkı nedeniyle zemin kayması riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltılmak istendi...

İmarda siyah kot ne demek?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamındaki tanımlamalar arasında yer alan kot farkı iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak tanımlanıyor. Peki, imarda siyah kot ne demek? İmarda kırmızı kot ne demek?

Ebru Özdemir: 3. Havalimanı 2017’ye yetişmezse İstanbul trafiği biter!

3. havalimanıyla ilgili yer tartışmaları sürüyor. Bu tartışmalar sürerken ihaleyi kazanan Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu’ndan ilk açıklama geldi. Ebru Özdemir '3. Havalimanı 2017’ye yetişmezse İstanbul trafiği biter' dedi.

kot farkı 2017 Haberi

kot farkı 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İnsan topraktan uzak değil, toprağa yakın olarak yaşamalıdır” eleştirileri üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlığın hazırladığı yönetmelik taslağına göre yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek. Bunun yanı sıra suiistimal edilen mescit, kreş, apartman boşluğu gibi alanlar için yüzde 30’luk sınırlama getirilirken, balkonlar alçıpanla odaya dönüştürülemeyecek.


YATAY MİMARİ


Taslağa göre, dikey yerine yatay mimari teşvik edilecek. Mevcutta parsellerde yapının oturacağı alan parselin yüzde 40’ını geçemezken, çalışmayla yüzde 40 sınırının kaldırılması ya da yüzde 50-60 veya 70 ile sınırlandırılması önerildi. 


BALKONLARA DÜZENLEME


Taslakla emsal harici sayılan balkonlarla ilgili de önemli değişiklik yapılacak. Projelerde balkonlar koridorun ucuna koyularak odalardan bağımsız yapılırken, koridorun önüne alçıpanla kapı yapılarak odaya dönüştürülebiliyordu. Şimdi ise balkona bağımsız bölümlerden girişe izin verilmeyecek. 


Emsal harici alanlar % 30’u...