06 / 05 / 2024

kovid-19 gayrimenkul sektörü

kovid-19 gayrimenkul sektörü

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Kovid-19 pandemisinin ardından konut sektörünü nelerin beklediğine ilişkin öngörülerini açıkladı. Kalyoncu, "Ben pandemi sonrasında da gayrimenkulün değerleneceğine inanıyorum ve göstergelerde onu gösteriyor" dedi.

Gayrimenkul sektörü 2022'de hareketlenecek!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden oldu. Peki şimdi sektörü neler bekliyor?

Kovid-19'la gayrimenkul sektöründe neler değişti?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü, satış ve kira fiyatları ve gelecekte sektörde yaşanabilecek değişikliklerle ilgili bir yazı kaleme aldı. 

Kovid-19 salgınından sonra gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Türkiye'deki gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını buluşturan, kamu ve özel sektör iş birliğiyle sektörü daha ileriye götürmeye, küresel ekonomiye, dijital dönüşüme, gayrimenkulde sosyal etki ve şehirlere değinilen RE360 Gayrimenkul Buluşması, dün MIPIM Stratejik partnerliğiyle düzenlendi.

Gayrimenkul sektöründe teşvik beklentisi!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Salgın kapsamında uygulanan kapanmalar ve alınan tedbirler de tüm sektörlerin durgunlaşmasına neden oldu. Peki gayrimenkul sektöründe bu süreçte neler yaşandı? Konut satış verileri neler anlatıyor? İşte ayrıntılar...

Kovid-19 salgınından sonra gayrimenkul sektörü nasıl şekillenecek?

Kovid-19 salgını birçok sektörü etkilediği gibi gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Peki Kovid-19 salgınının gayrimenkul piyasasına etkisi nasıl oldu? Property TR Genel Müdürü Yusuf Boz, 'Pandemi Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası' konulu yazısını kaleme aldı.

Gayrimenkul sektörü için pandemi tavsiyeleri!

Kovid-19 süreci boyunca gayrimenkul sektöründe fiyatlar dışında bir değişiklik yaşanmadı. Peki satışlar Kovid-19'dan nasıl etkilendi? Pandemi sürecinde gayrimenkul sektöründe neler yapılmalı?

Gayrimenkul sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Sektör Raporu’ sektörün Kovid-19 salgını sürecindeki performansını ortaya çıkarırken, sektörün geleceğine de ışık tuttu.

Gayrimenkul sektörünün 2021 ütopyası!

GİSP Başkanı Hakan Gümüş, 2021'de gayrimenkul sektöründe geliştirilmesi gereken konuları listeledi. İşte İşte GİSP Başkanı Hakan Gümüş'ün 19 maddelik gayrimenkul sektörü reçetesi...

Gayrimenkul sektörüne pandemi ayarı!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 salgınının damgasını vurduğu 2020’de Ağustos sonuna kadar uygulanan faizlerdeki düşüş trendiyle avantajlı çıktı. Sektör temsilcileri, 2021'de daha büyük metrekareli evlere, butik projelere ve villalara ilginin daha az artacağına dikkat çekiyor.

Kovid-19 gayrimenkul sektörünü dijitalleştirdi!

Koronavirüsle değişen sektörler arasında gayrimenkul sektörü de yer alıyor. Artık evler sanal turlarla dolaşılırken, tapular da online olarak alınıyor.

Gayrimenkul sektöründe koronavirüs dönemi!

Koronavirüs döneminde gayrimenkul sektöründeki değişimleri anlatan Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, ''Covid-19 virüsünün etkisi ile gayrimenkul yatırımı, alım satım gibi işlemler ikinci plana itilmeye başlandı'' dedi.

Kovid-19 salgını gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını sonrasında gayrimenkul tercihleri de değişti. Salgınla birlikte gayrimenkul sektöründe, bahçeli ve balkonlu evlere talep arttı ve arsa satışları da patladı...

Gayrimenkul sektörü koronavirüsten nasıl etkilendi?

Koronavirüs salgınıyla birlikte konutta doğaya dönüşler hızlandı. Arsa yatırımları arttı. Peki gayrimenkul sektörü Kovid-19'dan nasıl etkilendi? İşte detaylar...

kovid-19 gayrimenkul sektörü Haberi

kovid-19 gayrimenkul sektörü

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları'nın yaşadıkları problemlerin ortadan kaldırılması için 8 maddeden oluşan bir değişiklik paketi SPK'ya GYODER aracılığıyla sunuldu. 

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, GYO problemlerine ve gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalyoncu, "Ticari hayatın bundan sonra nasıl normalleşmesini bekleriz?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"Gayrimenkul sektöründe finansmana ulaşmada çeşitlik önemli. GYO aslında bir gayrimenkul yatırımına birden fazla kişiyi ortak ederek finansman bulma yöntemi. Bu açıdan GYO hisselerinin değerli olarak işlem görmesi bizim açımızdan önemli. Maalesef, geçtiğimiz dönemlerde yüzde 50'ye indirgeniyordu, şimdilerde bu oran yüzde 20'nin biraz üzerinde.

Ben pandemi sonrasında da gayrimenkulün değerleneceğine inanıyorum ve göstergelerde onu gösteriyor. Öte yandan Türkiye'de Haziran-Temmuz aylarında ciddi bir konut satışı oldu. Konut stokunda ciddi bir azalma oldu. O açıdan da aslında stokun yani şu anda satılabilir...