25 / 07 / 2024

köy belediye

köy belediye

Nüfusu iki binden aşağı yurtlara köy ve nüfusu iki bin ile yirmi bin arasında olanlara kasaba ve yirmi binden çok nüfusu olanlara şehir deniyor. Şehirler belediye ile yönetiliyor. Peki, köyde belediye olur mu?

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı'ndan Kalamış açıklaması!

Kalamış krizi devam ederken, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da yaptığı açıklamada "Kadıköy Belediye Başkanı olduğum sürece Kalamış'ta herhangi bir şekilde bu marina büyüyemeyecek ve Kalamış Parkı'na da müdahale edilemeyecek" ifadelerini kullandı.

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Kadıköy Belediyesi, Yalova'da arsa satacak!

Yalova İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Yalova'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 1 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları kiraya verilecek!

İstanbul İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Caddebostan Kültür Merkezi'nin 1. ve 2. katında yer alan 7 adet sinema salonu için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy'de bulunan Kalamış Yat Limanı ihalesi için tam yetki Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na verildi.

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım kokteyl salonları 5 yıllığına kiraya verilecek!   

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonları ve Açık Teras Servis İşini kiraya verecek. 

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım kokteyl salonları kiraya verilecek!    

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonları ve Açık Teras Servis İşini kiraya verecek. 

Kadıköy'de 4.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Yalova - Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy'de yer alan arsayı 4 milyon 516 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Esat Temimhan: Kadıköy'ün kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz!

CHP Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Esat Temimhan yaptığı açıklamada ilçenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm, trafik ve imar rantı olduğunu belirtti.

Kadıköy’ün sokaklarında yıkımlar devam ediyor!

Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Demircan, yerel yönetimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demircan, bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.

Yalova Kadıköy'de 10.7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Yalova Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından 2 arsa ihale ile satışa sunuyor. Satış ihaleleri 15 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Kadıköy Belediyesi'nden 17.6 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından kat karşılığı inşaat yaptırılması işi ihale ediliyor. İhale 27 Şubat'ta gerçekleşecek..

köy belediye Haberi

köy belediye

Köyde belediye olur mu?

Nüfusu iki binden aşağı yurtlara köy ve nüfusu iki bin ile yirmi bin arasında olanlara kasaba ve yirmi binden çok nüfusu olanlara şehir deniyor. 


Nüfusu iki binden aşağı olsa dahi belediye teşkilatı mevcut olan nahiye, kaza ve vilayet merkezleri kasaba itibar olunuyor. Ve Belediye Kanununa tabi tutuluyor.


442 sayılı kanunun hükmü başlar başlamaz her köyün sınırı ihtiyar meclisi tarafından bir kağıda yazılır. 


Sınır için komşu köyler ile aralarında uzlaşamadıkları yerler varsa bu da gösterilir ve yazılan sınır kağıdı ihtiyar meclisince mühürlenerek nahiye müdürüne gönderilir. Nahiye müdürü de bu sınır kağıdını kaza veya vilayete gönderir. Oralarda idare meclisince sınır kağıdı tetkik ve tasdik olunduktan sonra tasdikli bir örneği tekrar köy ihtiyar meclisine verilmek üzere nahiye müdürüne yollandığı gibi asıl sınır...