15 / 05 / 2024

köy evlerinde olması gereken özellikler

köy evlerinde olması gereken özellikler

Yönetmelik gereğince, köyde parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmiyor. Peki, köy evleri nasıl olur?

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Kırıkkale Huzur Köy projesinde sona gelindi!

Kırıkkale'de uyuşturucu madde kullanan bireylerin sosyo-ekonomik hayata adapte olması için hayata geçirilen Huzur Köy projesinde son aşamaya gelindi. 

İstanbul’da satılık 1 milyonu aşkın konut olması hepimizin ayıbıdır!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yaptığı açıklamada, "İstanbul’da satılık 1 milyonu aşkın konut olması maalesef hepimizin ayıbıdır." dedi.

2018 yılı seçim öncesi hazırlık yılı olacak!

2018 yılı seçim öncesi hazırlık yılı olacak. Seçim öncesi hazırlık yılı olması ile yatırımlar artacak ve inşaat sektörü hareketlenecek

Köy Kanununda değişiklik teklifi verildi!

442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi. Teklif kapsamında yapılan düzenleme ile ibadethanenin köyün tanımlayıcı özelliklerinden biri olması amaçlanıyor..

Kapıköy Gümrük Kapısı modernize edilecek!

Van'ın İran'la bağlantısını sağlayan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temelinin gelecek günlerde atılacak olması sevinçle karşılandı.

Sivas Gölova'da Örnek Köy inşa edildi!

Sivas Gölova Kaymakamı Erkan İsa Erat, "Köyün daha modern görünmesi, evlerin hepsinin tek renk olması projemizin bir parçasıydı. Proje yaklaşık 200 bin liraya mal oldu. Çalışmayla Sivas'taki Canköy'ümüz küçük bir Bodrum gibi oldu.''dedi.

Rio'nun Olimpiyat Köyü ne zaman tamamlanacak?

Rio'nun Olimpiyat Köyü'nün hazırlanış sürecinde gecikme olması beraberinde bir sürü sorun getirdi. Gecikmenin ana nedeni hava koşulları olarak gösterilse de işin gerçeği kalifiye işçi ve ustaların ücretlerinin ödenmemesi. İşte o haber...

Kadıköy şantiye alanına döndü!

Kentsel dönüşümle birlikte Kadıköy ilçesi şantiye alanına döndü. 1200 inşaatın sürdüğü bölgede kule vinçler, hafriyat kamyonları günlük yaşamı olumsuz etkilerken, dönüşümün 15 yıl daha sürecek olması endişe yaratıyor.

Batman Kocalar köyü sakinleri yol istiyor!

Merkeze bağlı Kocalar Köyüne giden yolun bozuk olması köy sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yollarının onarılmasını isteyen köy sakinleri yetkililere seslenerek bozulan yollarının yapılmasını istediler.

TOKİ Yazıköy SAKEM Şubesi için protokol imzalandı!

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi Yazıköy’de açılan kurslara yoğun ilgi olmasından dolayı daha büyük bir alana ihtiyaç duymasından dolayı hizmet alanını TOKİ ile imzalanan protokol ile genişletiyor.

Bingöl Yenibaşlar köyünde evlere dış yalıtım yapılıyor!

Köy Muhtarı Abdullah Kızılbaoğa, “Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce kabul edilen ve Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünce hazırlanan Göynük Çayı Havzası Projesi yapılırken bazı köylülerimiz evlerinde olmadığı için destekten faydalanamıyor.

köy evlerinde olması gereken özellikler Haberi

köy evlerinde olması gereken özellikler

Köy evleri nasıl olur?

Köylerde inşaatın nasıl yapılması gerektiği Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik gereğince, parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmiyor.


İfraz edilmedikçe bir parsel üzerine köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar ve bunların lüzumlu müştemilat binaları dışında birden fazla yapı yapılamaz. Ancak, bir yapıda birden fazla bağımsız bölüm yapılabilir.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında bir parselde köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapıların ve konut yapılarının müştemilat dahil taban alanı kat sayısı %40 ı geçemez.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında 2 kat (6.50) m. den fazla katlı bina yapılamaz. Meyilden dolayı birden...