02 / 05 / 2024

köy evlerinin yöresel mimariye uygun inşa edilmesi kredi

köy evlerinin yöresel mimariye uygun inşa edilmesi kredi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, köy evlerinin yöresel mimariye uygun inşa edilmesi amacıyla farklı tip projeler hazırladıklarını, projeyi uygulayan vatandaşlara 5 bin lira kredi vermeyi planladıklarını bildirdi

Malatya Yeşilyurt'taki köy evleri 2024'ün baharında teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde köy evlerinin inşası hızla sürdürülüyor. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2024'ün baharında konutların teslim edilmesinin planlandığını açıkladı. İşte Malatya Yeşilyurt'taki son durum...

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerinin fotoğraflarını paylaştı. Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamada da bulundu. İşte ayrıntılar...

Nurdağı'nda Depremzedeler İçin Yapılan Köy Evleri Bayramda Teslim Edilecek!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde inşa edilen köy evlerinin tamamlanmasıyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu evlerin bayramda hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Elazığ'daki köy evlerinin akıbeti ne oldu?

2020 Ocak ayında Elazığ'da gelen deprem sonrasında kent genelinde deprem konutlarının inşası devam ediyor. Bazı ilçe merkezlerinde yer alan vatandaşlar ise köy evlerinin temel atılacağı günü merak ediyor. 

Ankara Ayaş Evci Köyü şantiye alanına döndü!

Ayaş Evci Köyü sakinleri evlerinin ve ekili arazilerinin arasından bulunan kamyonlardan şikâyet ediyor. Köyün şantiye alanına döndüğünden bahseden Muhtar Orhan Arı, “Ekili ürün bırakmadılar, telefon direğimizi devirdiler, taşıdıkları taşları arazi ve yol kenarlarına saçıyorlar, evlerimi toz toprak i

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Köyler yöresel konak ve çeşmelerle canlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerde başlattığı kentsel dönüşümü köylere de taşıyarak, yılda, yöresel mimariye uygun bin köy konağının yapımını gerçekleştirecek.

Söke'deki Rum Köyü Doğanbey için yıkım kararı!

SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imara aykırı olduklarını öğrendiler. 

köy evlerinin yöresel mimariye uygun inşa edilmesi kredi Haberi

köy evlerinin yöresel mimariye uygun inşa edilmesi kredi


     Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ Başkanlığı döneminde yaklaşık 8 yılda 500 bin konut yaptıklarını, bu sayının tüm Avrupa ülkelerinde inşa edilen konut sayısından fazla olduğunu söyledi. 

     Bu binaların tek tip olmasının ise sıkıntı yarattığına işaret eden Bayraktar, "Türkiye'de gecekondulaşma, kaçak yapılaşma gibi sıkıntılar yaşandı ancak esas sıkıntı, yoksul vatandaşın konut alacak parası yok. Biz insanlarımıza adeta aidat öder gibi taksitle ev verdik. Tek tip ürettik, tabii ki yanlıştır ancak nasıl bir kuruş daha ucuza mal ederiz de yoksul vatandaşımız ev sahibi olur, onun hesabını yaptık" diye konuştu. 

     

     -Projeyi uygulayana 5 bin lira kredi çalışması- 

     

     Bundan sonra yöresel mimariye daha fazla dikkat edeceklerini, hem TOKİ hem de Bakanlığın bu...