05 / 05 / 2024

köyde cins değişikliği

köyde cins değişikliği

Köy yerleşik alanlarında bulunan taşınmazların yapılı hale gelme cins değişikliği ile ilgili esaslara, 21. Ağustos 1997 tarih 1997/8 sayılı Genelge’de yer veriliyor. İşte köy yerleşik alanlarında cins değişikliği işlemleri..

32 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler değişecek...

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren iş kanunlarında değişiklik için ilk adımı attığını duyurdu.

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

Emeklilere %25 Zam Yapıldı: En Düşük Emekli Maaşı Değişmedi

Emekli maaşlarına yapılan %25 oranındaki zam, emeklilerin beklentilerini karşılamadı. En düşük emekli maaşında değişiklik olmazken, kök maaşı 6500 TL ve altında olanlar 7500 TL'yi almaya devam edecek.

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Kiralık ve satılık konutlarda talepler değişti.  Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır veya birkaç senelik binalar aranıyor. 

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

2023 kıdem tazminatı! 2023 yılı kıdem tazminatı değişti mi, ne kadar oldu? Kıdem tazminatı tavanı 2023 ne oldu?

Kıdem tazminatı yeni asgari ücretle birlikte değişti. Yeni asgari ücretle birlikte yeniden belirlenen 2023 yılı kıdem tazminatı tavan fiyatı, asgari ücretin 8 bin 506 TL'ye çıkarılmasıyla güncellendi. İşte detaylar!

Honda Accord fiyatları bu ay değişmedi! Honda Accord bu ay ne kadar? 20 Aralık 2022 fiyat listesi...

Honda Accord'un Aralık ayı fiyatları değişmedi. Peki Honda Accord bu ay ne kadar? En uygun Honda Accord kaç TL? İşte 20 Aralık 2022 fiyat listesi...

Mazda6 Sedan'da yılın son ayında fiyat değişmedi! 14 Aralık 2022 fiyat listesi...

Mazda6 Sedan'ın fiyatları Aralık ayındada değişmedi! Peki Mazda6 Sedan'ın fiyatı ne kadar? İşte 14 Aralık 2022 Mazda6 Sedan fiyat listesi...

Kiralık ev arayanlar dikkat! Ev sahipleri artık bu meslekten kiracı istemiyor! Kiralık evde şartlar değişiyor!

Konut sektöründeki stok sorunu ve yüksek kira tutarları sebebiyle bir süredir Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorun resmen boyut değiştirdi. Konut sahipleri maaş bordrosu, findeks raporu gibi şartlar istemeye başladı. İşte ayrıntılar...

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Çiller ailesinin 30 dönümlük arazisinin imar değişikliği iptal edildi!

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Berk Uçuran Çiller'in yönetiminde olduğu Marsan Marmara Holding A.Ş.'ye ait Sarıyer Kilyos'taki yaklaşık 30 bin metrekarelik arazinin imarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 21 Mayıs 2020’de değiştirilmişti.

Pandemi konut tercihlerini değiştirdi!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Songül Hatısaru bugünkü köşesinde pandemide değişen konut tercihlerini kaleme aldı. İşte Songül Hatısaru'nun 'Virüsten kaçanlar doğaya sığınıyor' başlıklı yazısı...

köyde cins değişikliği Haberi

köyde cins değişikliği

Köy yerleşik alanlarında cins değişikliği!

Köy yerleşik alanlarında bulunan taşınmazların yapılı hale gelme cins değişikliği ile ilgili esaslara, 21. Ağustos 1997 tarih 1997/8 sayılı Genelge’de yer veriliyor.


Genelgeye göre, bu alanlarda konut, hayvancılık veya tarımsal amaçlı yaptıkları yapılar için inşaat ve iskan ruhsatı aranmadığından, bu alanlarda yapılacak cins değişikliği işlemlerinde muhtarlıkça verilmiş izin belgesi gerekiyor. Buna göre, muhtarlıktan alınmış izin belgesiyle cins değişikliği yapılabiliyor.


Genelge No: 1997/8

Genelge Tarihi: 21.08.1997

Konusu: Cins Değişikliği Hk.


İlgi: 08.08.1997 tarihli protokol,

Arsa ve Araziler üzerine yeni inşa edilen yapılar ile yıkılan yapılar nedeniyle tapu sicilinde cins değişikliği işlemleri, mal sahiplerinin talebine istinaden yapıldığından, Kadastro Müdürlüklerine talepte bulunulmadıkça tapu sicilinde cins değişikliği işlemleri gerçekleştirilememektedir. Bu nedenle, tapu sicili mevcut durumu göstermemekte ve güncelliğini kaybetmektedir.


Uygulamada görülen sakıncaların ortadan kaldırılması ve cins...