18 / 05 / 2024

köyde ev inşası

köyde ev inşası

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle tarımsal amaçlı yapıların kapsamına ‘bağ evi' de dahil edildi. Böylelikle evler için ruhsat zorunluluğu kaldırıldı. 

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını ve hatta köy evlerinin bazılarının bitme aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca, bu konutların tamamının yaz aylarına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Deprem bölgesinde inşası devam eden 16 bin binanın yüzde 98'i için yıkım kararı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra ağır hasar alan çok sayıda bina yıkılacak. Yıkılacak yapılar arasında henüz inşası tamamlanmamış binalar da bulunuyor.

Batı Karadeniz'de bin 196 konut inşasında son noktaya gelindi! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın'da sağlıklı ve güvenli 1196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin inşasında artık son aşamaya geldik." ifadelerini kullandı.

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Maltepe'de Seval Karaçeper tarafından kuruldu.

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Şarkıcı Ebru Elver ev kiralarken dolandırıldı! Altı ayılık kirayı peşin ödedi!

Kadıköy Moda'da kiraladığı evin 6 aylık ödemesini peşin yapan şarkıcı Ebru Elver, dolandırıldı. Şarkıcı Elver, kiraladığı daireye gittiğinde kapıyı başkasının açmasıyla şoke oldu.

Kiralık evler için kura çekilişi yapılıyor!

Türkiye genelinde kiralık ev stokunun azalması ile ev kiralamada yeni dönem başladı. Emlakçılarda uzun sıralar oluşmasıyla birlikte kiralık evler için kura çekilmeye başladı. 

köyde ev inşası Haberi

köyde ev inşası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yeni bir düzenlemeye gitti. Akşam'da yer alan habere göre; Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile köyüne ve tarlasına dönen vatandaşlar için bir takım kolaylıklar getirildi Yönetmelikle Büyükşehir Belediyeleri tarafından 'kırsal yerleşik alan' tespiti yapılan mahallelerin, belirlenen kolaylar kapsamında köy yerleşik alanı koşullarına tabi olması sağlandı. Yönetmelikle tarımsal amaçlı yapıların tanımı büyütülerek tanıma "bağ evleri" de eklendi.

Mesafe azaltıldı

'Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre birden çok bina inşa edilen  parsellerde, binalar arası asgari mesafe sınırı bitişik yapılar hariç 10 metreden 6 metreye düşürülmesine karar verildi. Bina azami yükseklikleri 6,50 metreden 7,50 metreye yükseltildi. İskan içerisinde olmayan bölgelerde 1500 metrekareden çok hisseli parsellerde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayı alınarak en çok 1 konut amaçlı yapı inşa...