29 / 04 / 2024

köyde ev yapmak için kimden izin alınır

köyde ev yapmak için kimden izin alınır

Köyde ev yapmak için neler yapılması gerektiği, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, köyde ev yapmak için kimden izin alınır? Köyde ev yapmak için izin nasıl alınır? İşte köyde ev izni..

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntıları her geçen gün giderek artıyor. Bu süreçte, yasal sınırlamayı aşmanın yolunu bulacak olan ev sahipleri yüksek oranlı kira zammı yapmaya başladılar bile!

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Ev almayı düşünenlere müjde! 1.20 düşük faizli kredi fırsatı yakında sunuluyor

İlk ev sahibi olma hayali kuranlar için faiz oranlarına dair önemli gelişmeler yaşanıyor. BDDK'nın konut kredisi ile ilgili yaptığı yeni düzenlemeler, vatandaşların ilgisini çekti. Hükümet, ev sahibi olmayan ve bu hayalini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için adım attı. 

Ucuz arsa alıp ev yapmak isteyenlere müjde! 81 ilde çalışmalar başladı: İmarlı hazine arazileri geliyor...

Arsa alıp ev yapmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurdu. Bu kapsamda devlet arazilerini imara açarak satışa çıkaracak. İşte detaylar...

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Bakan Derya Yanık duyurdu ev hanımlarına prim desteği geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ev hanımlarına emeklilik detaylarına ilişkin bilgi verdi. Peki, ev hanımları nasıl emekli olacak? İşte detaylar...

Devletten büyük jest! Ev hanımları artık maaşa bağlandı.. Aylık işte bu kadar alacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı ve büyük bir sevinçle karşılaşılan destek ödemesinin detayları merak ediliyor. Ev hanımlarına destek projesi kapsamında ev hanımlarına maaş bağlıyor!

Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak! Çalışmayan kadınlara 7000 TL maaş!

Devletten çalışmayan kadınlara büyük destek. Ev hanımları da artık maaş sahibi olacak. İşte detaylar!

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Bodrum’da pandemiden sonra tüm sene yaşayanların sayısı katlanarak artarken, bu durum kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Gelen bilgilere göre, kış sezonunda kiracılarla sözleşme imzalayan ev sahipleri, mayısta tahliye şartı koyuyor.

'Yeni Evim' kampanyasıyla orta gelirliler düşük faizle ev sahibi olacak! Konut sektörü hareketlenecek!

'Yeni Evim' kampanyasıyla orta gelirlilere ev sahibi olmak için büyük bir fırsat yaratıldı. Peki 'Yeni Evim' kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Sektör temsilcileri peş peşe açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev yapmak isteyenlere 100 bin ucuz arsa müjdesi! Bu sosyal konut arsaları kapış kapış gidecek! Sakın kaçırmayın!

Ev yapmak isteyenlere 100 bin ucuz arsa müjdesi geldi. İşte TOKİ sosyal konut arsaları ile ilgili merak edilen detaylar...

Ev yapmak maliyetli geliyorsa kampanyalı 28 Ağustos 2022 prefabrik ev fiyatları!

Düşük bir bütçeyle düşlerinin evine sahip olmanın hayali ile yaşayan vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarını araştırmaya başladı. Ev yapmak gittikçe daha maliyetli olmaya başlamışken herkesin aklında aynı soru. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Arsanı al evini kendin yap! Ev yapmak isteyenler dikkat!

İller Bankası "ARSANI al evini kendin yap" projesi kapsamında 7 ilde 98 arsa, 23 Ağustos tarihinde vadeli, KDV'den muaf olarak açık artıma ile satışa çıkarıyor. Ev yapmak isteyenler dikkat...

Prefabrik ev yapmak pahalı mı ucuz mu? 100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadardır?

Prefabrik evler son zamanlarda popüler olmaya başlayan konut tipidir. Peki Prefabrik ev yapmak pahalı mı ucuz mu? 100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadardır? İşte detaylar!

köyde ev yapmak için kimden izin alınır Haberi

köyde ev yapmak için kimden izin alınır

Köyde ev yapmak için kimden izin alınır?

Köyde ev yapmak için neler yapılması gerektiği, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. Yönetmelik gereğince, köylerde ev yapma şartları, belediye mücavir alan sınırları dışında planı bulunmayan köy ve mezraların yerleşik alanları ile belediye ve mücavir alan sınırları İçinde ve dışındaki yerleşme alanı dışında kalan (iskân dışı) alanlarda değişkenlik gösteriyor.


Yönetmelik gereğince, köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile müştemilat binaları yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine tabi değildir. 


Ancak, yapı projelerinin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğuna dair valilik görüşü alınmasından sonra, muhtarlıkça izin verilmesi ve bu izne uygun olarak yapının yapılması şarttır.


İnşa edilen yapının söz konusu fen ve...