30 / 04 / 2024

Ev almayı düşünenlere müjde! 1.20 düşük faizli kredi fırsatı yakında sunuluyor

Ev almayı düşünenlere müjde! 1.20 düşük faizli kredi fırsatı yakında sunuluyor

İlk ev sahibi olma hayali kuranlar için faiz oranlarına dair önemli gelişmeler yaşanıyor. BDDK'nın konut kredisi ile ilgili yaptığı yeni düzenlemeler, vatandaşların ilgisini çekti. Hükümet, ev sahibi olmayan ve bu hayalini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için adım attı. 



Geçen ağustos ayında alınan kararla, ev sahipliği deneyimi olmayan vatandaşlara özel bir destek sunulmaya başlandı. Bu kapsamda, ilk defa bir konut satın alacak vatandaşlar için %1.20 gibi cazip bir faiz oranı belirlendi. Ayrıca bu konut kredisi 15 yıla kadar vadeli olarak kullanılabiliyor.

İlk Evim kredisi nedir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredileri ve konut teminatlı kredi alanlarında kredi değer oranlarıyla ilgili yeni düzenlemelere gitmiştir. Eğer belirlenen şartlar karşılanmazsa, konut kredisi değer oranı %75'e kadar azaltılacaktır. Ancak, ilk defa ev alacak olan dar gelirli bireyler için "İlk Evim" adında 1.20 düşük faizli bir konut kredisi programı tanıtılmıştır. Ancak birden fazla konut sahibi olmak isteyenler için bazı kısıtlamalar getirildiğini de belirtmek gerekiyor.

Düşük faizli kredi şartları nelerdir?

Edinilen ilk bilgilere göre yeni ev alacaklar için faiz oranının yüzde 1.20'ye kadar indirilmesi ve geri ödeme süresinin 15 yıla kadar uzatılması planlanıyor. Bu kampanyanın geçmiş benzer kampanyalardan farklı olabileceği ve aynı zamanda bazı özel şartların da olabileceği söyleniyor. Daha önce benzeri kampanyalarla kıyaslandığında, örneğin ilgili şehirde son bir yıl içerisinde konut satmamış olmak veya bir mülkte hissedar olunsa dahi yüzde 50'den yüksek bir hisseye sahip olmama gibi belirli şartlar aranabilir.

İlk kez ev alacak kişiler ne kadar konut kredisi alacak?

Özellikle ilk kez ev almak isteyen kişiler için belirlenen bir süre boyunca o bölgede yaşama zorunluluğu getirilebilir. İlk kez konut sahibi olacak bu bireyler için sunulacak olan ikamet amacı taşıyan krediler gayrimenkul ipoteğiyle desteklenecek. Ancak bu tür kredilerin sermaye yeterliliği hesabında standart yöntemle elde edilen %35 risk ağırlığına değil, %150 risk ağırlığına tabi olacak.

Nef Koruköy'ün yeni etabında Ekim'e özel fırsat! 1+1'ler 3.9 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satışta! 

Konut kredisi faiz oranları ne kadar? Ziraat Bankası, Garanti BBVA, ING Bank, Akbank konut kredi ödeme tablosu

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde son dakika değişikliği! Ticari ünite sayısı 238'e düşürüldü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön