12 / 05 / 2024

köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar

köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar

Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliğine göre kimi yapıların inşası için ruhsat gerekmiyor. İşte köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar..

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım'ın ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO, Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada yapı ruhsatı alınan bağımsız bölüm sayısı açıklandı. 

Özak GYO Göktürk 2 projesinin yapı ruhsatı alındı!

Özak GYO Göktürk 2 projesindeki  A-B-C blokların yapı ruhsatı 30 Aralık ve 31 Aralık 2021 tarihlerinde alındı.

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021... 

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020!

Bir arsa üzerinde yer alan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınıyor. Ruhsat için dilekçe hazırlanması gerekiyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020...

Ayvacık'taki 12 köyde 85 konut hasar gördü!

Ayvacık ilçesinde hasar tespit çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 12 köyde 85 konutun hasar gördüğünü söyledi.

Karşıyaka Stadı için ruhsat alınacak!

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için ruhsat alınmaya çalışıyor. Yıkılan İlçe Stadı’nın yerine yapılacak 15 bin kişilik proje için çalışmalar yürütülüyor.

Emlak Konut Köy projesinde 35 konutun ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO güvencesi ile İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy'de hayata geçirilen Köy projesinde 35 adet konuta ait yapı ruhsatı alındı. 

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017!

Bir arsa üzerindeki mevcut yapıların yıkımı için ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat bir dilekçe ile alınıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017..

Maltepe Küçükyalı'da 2025 bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Maltepe Küçükyalı'da 2025 bölümün yapı ruhsatı alındı.

Konya Meram'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı kontrol ekipleri, ilçe genelindeki kaçak yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İnşaat ruhsatı alınmadan yapımına başlanan yapılar yıkılıyor.

Kayaşehir Botanik Park'taki 373 yapı için ruhsat alındı!

Kayaşehir'deki dev Botanik Park'taki 373 adet bağımsız bölüm için yapı ruhsatı alındı. 236 milyon 909 bin TL yatırımla hayata geçirilecek olan Kayaşehir Botanik Park'ın kısa bir süre içinde ihaleye çıkması hedefleniyor.

Köyde inşaat izni alınır mı?

Köy alanları ile ilgili imar koşulları, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile açıklanıyor. Peki, yönetmelik gereğince köyde inşaat izni alınır mı? Köyde ev yapma izni nereden alınır?

köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar Haberi

köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar

Köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar!

İmar Kanunu gereğince belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alan parsellerde yapı yapılabilmesi için yetkili birimlerden ruhsat izni alınması gerekiyor. Buna karşın bu alan sınırları dışarısında yer alan parsellerde kimi yapıların inşası için ruhsat belgesinin alınması gerekmiyor. Peki, ruhsat alınmadan yapılacak yapılar nelerdir?


Ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılara ilişkin hükümler, Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliği kapsamında veriliyor. 


Söz konusu yönetmeliğe göre ruhsatsız yapılabilecek yapılar şu şekilde sıralanıyor;

- Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, 

- Tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar 

- Müştemilat binaları 


Ancak yine aynı yönetmeliğin hükümlerine göre, ruhsatın alınmasına gerek olmayan yapıların fen ve sağlık kurallarına uygun olarak yapılması...