09 / 05 / 2024

köylere yöresel mimaride ev yapımı

köylere yöresel mimaride ev yapımı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çerçevesinde depreme dayanıklı ve yöresel mimariye uygun köyler inşa edilmesi için ilk olarak Karadeniz Bölgesi'nde başlattıkları proje çalışmasının tamamlandığını söyledi....

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

İBB'den 100. yıla özel İstanbullulara müjde: Vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar sınırsız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada sınırsız internetin sınırsız olacağını açıkladı.

Büyük şehirlerden köylere göç trendi!

Ünlüler arasında büyük şehirlerden köylere göç trendi hızla yayılıyor. İşte doğaya kesin dönüş yapan kendilerine yeni hayatlar kuran o ünlüler.

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Köyler yöresel konak ve çeşmelerle canlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerde başlattığı kentsel dönüşümü köylere de taşıyarak, yılda, yöresel mimariye uygun bin köy konağının yapımını gerçekleştirecek.

TOKİ'den Kütahya Dumlupınar’a 126 konut!

TOKİ, Kütahya Dumlupınar’da yöresel mimaride 126 konut yapacak. TOKİ tarafından Kütahya Dumlupınar'da inşa edilecek 126 konutun ihalesi dün yapıldı..

TOKİ’den Erzincan Refahiye’ye yöresel mimaride 220 konut!

TOKİ tarafından Erzincan’ın Refahiye İlçesi’nde inşa edilecek konut projesinin ihalesi gün gerçekleşti. TOKİ, proje kapsamında Erzincan Refahiye’ye yöresel mimaride 220 konut yapacak..

Evini yöresel mimariye göre yapana büyük fırsat!

Yöresel mimariye uygun yapılacak konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlara yıllık yüzde 1 faiz oranıyla ilk 2 yılı geri ödemesiz, 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme imkanıyla kredi desteği sağlayacak.

Kırşehir Akpınar’a yöresel mimaride 141 konut!

TOKİ tarafından Kırşehir’in Akpınar İlçesi’nde yöresel mimaride inşa edilecek 141 konutun ihalesi gerçekleştirildi..

Kahramanmaraş Pazarcık’a yöresel mimaride 141 konut!

TOKİ tarafından Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Yukarı Pazarcık Mahallesi’nde inşa edilecek olan 141 konut için ihale bugün yapıldı.

Isparta'da köylere sıcak asfalt yatırımları başlıyor!

Isparta İl Özel İdaresi, 2017'de köylere sıcak asfalt yatırımına başlıyor. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, 2017 ve 2018'de toplam 500 km köy yolunun sıcak asfaltla kaplanacağını söyledi.

Batman Hasankeyf’e yöresel mimaride 320 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Batman’ın Hasankeyf İlçesi’nde yerel mimaride tek katlı 320 konut inşa edilecek.

köylere yöresel mimaride ev yapımı Haberi

köylere yöresel mimaride ev yapımı

Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı değerlendirmede, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında kırsal alanları da unutmadıklarını belirtti.


Kırsal alanlardaki kaçak, denetimsiz yapılaşma ve modern malzemelerin bilinçsiz kullanımı nedeniyle yüzyıllardır süregelen ve ülkenin her ilinde farklı zenginlikler barındıran yöresel mimari geleneğinin tehdit altında bulunduğuna dikkati çeken Bayraktar, aynı zamanda mühendislik ve mimarlık hizmetinden yoksun bu yapıların doğal afetlerden kolayca etkilendiğini dile getirdi.

Bakan Bayraktar, kırsal yerleşmelerde yeni yapılacak yapıların, yöresel yerleşim dokusunu, bölgenin doğal şartlarını ve arazi formunu dikkate alan, bölge halkının kültürel özelliklerine, yaşam koşullarına ve alışkanlıklarına uygun, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen, afete duyarlı, güvenli, fen ve sağlık kurallarına uygun inşa edilmesini amaçladıklarını anlattı.


VAN DEPREMİ ÖRNEĞİ


Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen deprem felaketinde can ve mal kayıplarının yaşandığını, bazı köylerde ciddi hasarlar oluştuğunu anımsatan...