05 / 05 / 2024

Köylüler 2B arazi taksit ödeme

Köylüler 2B arazi taksit ödeme

2B olarak adlandırılan, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında beklenen olmadı. Büyük kısmı tarlalardan oluşan 600 bin arazinin 816 bin kullanıcısı bulunuyor. 629 bin başvurudan 392 binine satış yapıldı.

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Eylem Göylüler Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eylem Göylüler Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Eylem Göylüler tarafından kuruldu.

Bakan Dönmez açıkladı! Çiftçi ve köylüler bunu bekliyordu! İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çiftçi ve köylülerin beklediği o haberi duyurdu. İşte detaylar!

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Elon Musk roket fırlatmak için Boca Chica'da arazi satın aldı!

Tesla CEO'su milyarder iş insanı Elon Musk roket fırlatma denemeleri yapmak için Boca Chica'da arazi satın aldı. Bölgede yaşayan köylüler ise bu durumdan şikayetçi. 

Ege’ye talep arttı! Köylüler, arsalarını peş peşe satışa çıkardı!

Koronavirüs, Ege'nin gizli kalmış yerlerine de talebi yükseltti. Kıvanç Tatlıtuğ'un Çanakkale'ye bağlı Kemallı Köyü'nden arazi baktığıyla ilgili haberler çıktı. Bunu duyan vatandaşlar da bölgeyi araştırmaya koyulunca fiyatlar, iki katına çıktı.

İzmir'de mahkeme otoyolu köylülere verdi!

İzmir Kemalpaşa'da mahkemenin üzerinde otoyol bulunan arazilerini kendilerine geri verdiği köylüler şaşkınlık yaşıyor. 

Çorum Güney köylüler arazi toplulaştırması istemiyor!

Çorum’da uygulanacak olan “arazi toplulaştırma” projesinde yer alan merkeze bağlı Güney Köyü sakinleri, projenin köyde vahim sonuçlar çıkarabileceğini ifade ettiler.

Bursa'da arsaları belediye mülkiyetine geçen köylüler mahkemeye başvurdu!

Bursa'da 1950'li yıllarda 891 dönüm mera alan köylüler, 2012 yılında çıkan bütünşehir kanunuyla arazilerinin belediyenin mülkiyetine geçmesi üzerine mahkemeye başvurdu.

Danişment köyünde arazi isyanı!

Danişment köyünde dedelerinden kalan 819 dönüm arazinin belediyenin mülkiyetine geçmesine tepki gösteren köylüler, hukuk mücadelesi başlatıyor. Köylüler belediyenin bölgeyi imara açmasına karşı çıkıyor. İşte ayrıntılar...

Domaniç'te köylüler imece ile halı saha inşa ediyor!

Domaniç ilçesinde, daha önce "imece" usulüyle okul, cami, su kanalları inşa eden Muratlı köylüleri, aynı yöntemle şimdi de halı saha yapıyor.

2b arazi bölgeleri!

2b araziler genellikle rantı yüksek illerde karşımıza çıkıyor. 2b'lerin büyük kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluşuyor. İşte, 2b arazi bölgeleri!

2b arazi alım şartları!

2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin alım satım işlemleri için bazı şartlar bulunuyor. İşte, 2b arazi alım şartları!

Köylüler 2B arazi taksit ödeme Haberi

Köylüler 2B arazi taksit ödeme

2B olarak adlandırılan, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında beklenen olmadı. Büyük kısmı tarlalardan oluşan 600 bin arazinin 816 bin kullanıcısı bulunuyor. 629 bin başvurudan 392 binine satış yapıldı. 25 milyar dolar gelir hedeflenen en son 9,8 milyar liraya revize edilen gelir hesabı da tutmadı. 2 yılda 2,7 milyar TL tahsilat yapılabildi. İlgi gösterilmemesini yüksek bedellere bağlayan Muğla Ortaca’nın Gökbel köyü muhtarı Mehmet Aslanpay, “Köylü inek satarak ilk taksidi ödedi, sonrakiler için çaresiz.” diye tepki gösterdi.


Yaklaşık 80 yıllık mazisi olan 2B meselesi, son kanuni düzenlemeye rağmen bir türlü aşılamadı. Halen hak sahiplerinin yarıya yakını tapusunu alamadı. Özellikle Muğla ve İzmir, mağduriyetlerin yaşandığı bölgelerin başında geliyor. En büyük sıkıntı, rayiç bedellerin yüksek belirlenmesi. Tespit komisyonu, aynı ada üzerinde yan yana iki...