25 / 08 / 2024

Koyunbaba Köprüsü yenileme çalışmaları

Koyunbaba Köprüsü yenileme çalışmaları

Çorum’un Osmancık ilçesinde bulunan ve Osmanlı Devleti tarafından Anadolu’da inşa edilen en uzun köprü özelliğini taşıyan ve Sultan ikinci Beyazıt tarafından yaptırılan Koyunbaba Köprüsü’nde restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Galata Köprüsü’ndeki çalışmalar planlanandan önce bitirildi

İBB’nin Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü’nde yaptığı “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” planlanan tarihten önce bitirilerek yol trafiğe açıldı.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2. etabı başladı!

Haliç Köprüsü'nde ilk kısmı tamamlanan derz yenileme çalışmasının ikinci etabı saat 24.00'ten itibaren başladı.

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi trafiğe açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yenileme çalışmaları sebebiyle 23 Aralık 2017'de kapatılan Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi açıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yenileme çalışmaları başladı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde asfalt dökme çalışmaları başladı. Köprüye mastik asfalt dökme işlemi başlarken, asfalt çalışması havadan görüntülendi.

Koyunbaba Köprüsü'ndeki çalışmaların durmasına tepki!

Çorum’un Osmancık ilçesinde ek proje nedeniyle tarihi Koyunbaba Köprüsü’ndeki çalışmalara ara verilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Ankara Talatpaşa Köprüsü yenileniyor!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Başkentray Projesi kapsamında, Talatpaşa (Cebeci) Köprüsü’nü yenileme çalışmaları nedeniyle Talatpaşa Bulvarı’nın bir bölümü, 25 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore ediliyor!

Osmancık’ta restorasyon çalışmaları devam eden Koyunbaba Köprüsü ile ilgili iddialara son noktayı yetkililer koydu. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Haliç Köprüsü'nde asfalt çalışmaları başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç Köprüsü’nde bugün asfalt çalışması başlatıyor. Onarım ve asfalt yenileme çalışması yaklaşık 2 hafta sürecek.

Üsküdar Libadiye Köprüsü yenileniyor!

Üsküdar'daki Libadiye Köprüsü'nde yenileme çalışmaları başladı.120 gün sürecek çalışmalar kapsamında sürücülerden Ünalan ve Esatpaşa köprülerini kullanmaları istendi.

Beykoz Kabakoz Köprüsü tamamlandı!

Beykoz Belediyesi’nin İBB ile birlikte yürüttüğü, Kaynarca ve Anadolu Feneri arasında geçişi sağlayan Kabakoz Köprüsü’nde yenileme çalışmaları sona erdi.

Koyunbaba Köprüsü yenileme çalışmaları Haberi

Koyunbaba Köprüsü yenileme çalışmaları


İlk defa 2010 yılında gündeme getirilen ve dönemin bakanına dosya halinde sunulan köprü restorasyonu 2013 yılında ihale edildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, “Osmanlı arşiv kayıtlarında ikinci Beyazıt Köprüsü olarak yer alan köprünün Anadolu’da Osmanlı İmparatorluğu tarafından inşa edilen en uzun köprü olma özelliğinin yanı sıra Osmanlı yol ağında önem arz eden bir özelliği de söz konusudur’’ dedi. Köprünün, tarihî İpek Yolu’nda da çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Bağcı, Osmancık ilçesi önemli bir geçiş noktası olduğunu kaydetti. 



Yeni...