09 / 05 / 2024

kozbeyli köyü restore

kozbeyli köyü restore

Köy sakinleri tarihî güzelliklerinin gelecek nesillere taşınması için harekete geçti. Kuruluşu 1600'lü yıllara dayanan köy halkının Gediz Üniversitesi'nden yardım istemesi üzerine üç etaptan oluşan bir proje hazırlandı...

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu restore edildi!

Şehit piyade binbaşının adını taşıyan Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu’nun restorasyon çalışmaları tamamlandı. Restore çalışmaları dahilinde okulun bahçesine 100 metrekarelik arsa dahil edildi.

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Kahramanmaraş'taki yarım asırlık konaklar restore edildi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçede bulunan 500 yıllık konakları restore etti.

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor! 

Mardin'de 200 yıllık bina restore ediliyor. Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme projesi kapsamında restore edilen bina Mardin Müzesi'ne devredilecek. Restorasyonun Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

İzmit'teki asırlık cami restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, Bağlıca Köyü’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

İzmit'teki asırlık ışık camii restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesi Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

Çanakkale Adatepe köyünde taş evler 2-3 milyon liraya satılıyor!

Kazdağları'nın eteklerindeki Adatepe köyü, yerlilerden tarihi evleri satın alarak restore ettiren kentlilerin yerleşim alanı oldu.

Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor!

Elazığ'ın Keban ilçesindeki 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi restore ediliyor.

Bursa Belenören Köy Konağı gün sayıyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in Belenören Mahallesi’ndeki köy konağını restore etti

Atatürk'ün Çanakkale Bigalı köyündeki evi restore ediliyor!

Çanakkale’de, Atatürk’ün Anafartalar Grup Komutanı iken 19. Tümen Karargahı olarak kullandığı Bigalı köyündeki evi yenileniyor.

Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi açıldı!

Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz yıl satın aldığı tarihi binayı restore ederek Gençlik Sanat Merkezi’ne dönüştürdü. Kadıköylü gençlere müzik ve drama eğitimi verecek olan Gençlik Sanat Merkezi, 26 Ekim Çarşamba günü açıldı.

kozbeyli köyü restore Haberi

kozbeyli köyü restore

Kozbeyli köyü, Ege Denizi'ne  bakan yamaçlardan birini adeta nakış gibi süslüyor. İzmir'in Foça ilçesinde bulunan 400 yıllık köy, taş binalanyla çam ağaçlarının arasında güzelliğini sergiliyor.

Köy sakinleri tarihî güzelliklerinin gelecek nesillere taşınması için harekete geçti. Muhtarları Hayrettin Günindi'nin öncülüğünde Gediz Üniversitesi'nin kapısını çaldı. Tarihî köy, geniş kapsamlı bir projeyle restore edilerek ihtişamlı günlerine dönecek. Kozbeyli'nin geleceğe aktarılması gereken bir kültür mirası olduğuna dikkat çeken Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr.Özlem Erkarslan, "Restorasyon tamamlandığında ortaya bambaşka bir yer çıkacak. Köy halkı şimdiden sabırsızlanıyor, merakla bekliyor." diyor.

Kuruluşu 1600'lü yıllara dayanan köy halkının Gediz Üniversitesi'nden yardım istemesi üzerine üç etaptan oluşan bir proje hazırlandı. Öncelikle tescilli yapıların rölövelerinin çıkarılması, ardından kamu kaynakları kullanılarak yenilenmeleri için koruma amaçlı imar planı hazırlanması, son olarak...