22 / 07 / 2024

kredi çekerken bankaya neler sorulmalı

kredi çekerken bankaya neler sorulmalı

Her bankanın tahsis sistemi ve kredi işlemlerine bakış açısı farklılık gösteriyor. Farklı bankaların şartlarını kıyaslamadan kredi işlemlerine başlamak en doğru seçim olmayabilir.

Kredi çekerken nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Merkez Bankası'nın enflasyon ile mücadelesi kapsamında gerçekleştirdiği faizlerin yükseltilmesi, kredilerin maliyetlerini de yukarı çekmiş durumda. Bu kapsamda, kredi çekerken nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Kredi çekecekler aman dikkat! 100 bin lira çekerken, 19 bin lira kaybedebilirsiniz!

Borcu olan pek çok kişi bankaların kapısını çalarken, kredi çekerken de dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. İşte 100 bin TL çekerken 19 bin TL kaybetmemeniz için dikkat etmeniz gerekenler...

Emeklilere bu ay kesin 18 bin lira yatacak! Başvuran anında maaşa ek alıyor: Yapı Kredi emekli promosyon!

Maaşını üç yıl süreyle istedikleri bankaya taşıyan emeklilere, aldıkları aylığa göre nakit promosyon ödeniyor. En çok merak edilen bankalar arasında Yapı Kredi yer alıyor. Peki Yapı Kredi emekli promosyon ne kadar?

Konut ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler hemen baksın! Bunları yapmayan fazla para ödeyecek! 

Merkez Bankası'nın Mayıs 2023'te yüzde 8,5 olan politika faizini yüzde yüzde 50’ye yükseltmesi ile kredi faizleri de yükseldi. Milyonlarca kişi ihtiyaçlarını karşılamak için krediye başvuruyor. Peki kredi çekerken neye dikkat edilmeli? Bankadan kredi çekmek isteyenler hemen baksın...

Kredi çekeceklere son dakika uyarısı: Bunları sakın gözden kaçırmayın! Bankadan kredi alırken dikkat! 

Kredi faizlerinde artış yaşansa da ihtiyacı olanlar kredi kullanmaya devam ediyor. Peki kredi çekerken nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Kredi kart faizleri bankadan bankaya farklılık gösterebilir! Ekstrenizi mutlaka kontrol edin!

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 35'e yükselttikten sonra kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizleri de artırıldı. Karşılaştırma sitesi encazip.com’un kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım kart faizleri konusunda uyarı yaptı.

Kredi faizleri yükseldi! Kredi kartı ve nakit avans çekerken bunlara mutlaka dikkat edin!

Kredi kartı ve nakit avans faizlerinin 1 Eylül’den itibaren yükselmesiyle birlikte artık harcarken bir kez daha düşünmek gerekecek. Uzmanlar, kartlı harcamayı tercih edenler veya nakit avans çekenlerin yüksek faiz oranları nedeniyle dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Akbank , ING, İş Bankası, Garanti, Halkbank, Vakıfbank, Yapı Kredi. Bankalar açıkladı. Rakamı gören bankaya koşacak

Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar tarafından konut kredisine ilişkin rakamlar açıklandı. Rakamları uygun gören vatandaşlar kredi almak için bankaya koşacak.

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

Cumhurbaşkanı duyurdu! Sıfır faizli kredi kampanyası başlıyor! Hemen o bankaya koşun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatta bulundu. Sıfır faizli kredi kampanyası başladı. İşte detaylar!

Kredi notu nedir ve nasıl hesaplanıyor? İdeal kredi notu ne kadar olmalı? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Kredi notunun yüksek olması artık sadece kredi çekerken değil ev veya araba kiralarken de önemli. Eğer kredi notunuz düşük ise bırakın bankadan kredi çekmeyi, araç bile kiralamanız mümkün değil artık. İşte kredi notu ile ilgili aklınıza takılan bütün soruların yanıtları…

BES'te büyük fırsat! Avantajlı kredi veriliyor

BES’te birikimi bulunan katılımcılar, bankalardan kullanacakları krediler için ilgili BES sözleşmesinden kaynaklı alacaklarını kredi süresiyle sınırlı olmak üzere bankaya verecek ve ihtiyaçları olan finansmana daha rahat erişimi olacak.

ING Bank'tan faizsiz kredi imkanı! Bankaya gitmenize gerek yok!

ING Bank, son kampanya duyurusunu yaparak müşterilerine bir fırsat sunuyor. Kampanyaya katılan herkes, 18 yaş ve üzeri herhangi bir kişi, ING Bank'tan faizsiz bir şekilde 5.000 TL nakit avans alabilecektir. Bankaların kampanyaları devam ediyor ve ING Bank da bu trende katıldı.

kredi çekerken bankaya neler sorulmalı Haberi

kredi çekerken bankaya neler sorulmalı

Faiz ve maliyet oranı 

Kredi kullanım kararı verirken sadece faiz oranını sormanız sizler için yanıltıcı olabilir. Bunun nedeni, faiz dışı alınan ücretlerin ne kadar olduğunun hesaba katılmamasıdır. Bu ücretleri ve masrafları hesaba katan nihai oran, maliyet oranıdır. Bu yüzden, bankaları kıyaslarken maliyet oranına göre karar vermeniz daha doğru olur.

Dosya masrafının ne kadar olduğu ve içerisinde hangi masrafların yer aldığı 

2014’ün dördüncü çeyreğinde çıkan yasalar ile birlikte dosya masraflarında çeşitli düzenlemeler yapılsa dahi bankalar hala masraf almaktadır. Ve dosya masrafı içerisinde hangi kalemlerin yer aldığını öğrenmeniz faydalı olacaktır.

Hangi sigortaların zorunlu olduğu, ücretleri, ve kapsamları 

Kredi türüne göre bankalar çeşitli sigortaları zorunlu tutabiliyorlar. Örneğin DASK ve Konut sigortası bütün bankalarda zorunlu sigortalardır. Fakat bankalar hayat sigortası, BES, ferdi kaza gibi sigortaları da zorunlu tutabiliyorlar....