28 / 04 / 2024

kredi faizleri düşecekmi

kredi faizleri düşecekmi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bugün itibarıyla darbe girişimine rağmen çok iyi konumdayız, yavaş yavaş faizlerde de bir düşüş bekliyoruz." dedi.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Ev almak için bekleyen 3 milyon kişi var! Kredi faizleri düşürülmeli!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut almak için bekleyen 3 milyon kişinin olduğuna dikkat çekerek, bu sene satışların artırılmasına ilişkin kampanyaların hayata geçmesini beklediklerini belirtti. İşte Özyurt'un o açıklaması...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Kredi ile ev almak isteyenlere kritik uyarı: Kredi maliyetini düşüren avantajlı yöntemleri seçin!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi ile konut sahibi olmak isteyenleri, kredi maliyetlerini düşüren avantajlı fırsatları seçmeleri konusunda uyardı.

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

kredi faizleri düşecekmi Haberi

kredi faizleri düşecekmi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kalkınma Bakanlığında 97 kişinin açığa alındığını anımsatan Elvan, yaklaşık 300 personele ilişkin de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.


Elvan, darbe girişiminin siyasi ayağının da önemli olduğunu belirterek, "Mutlaka siyasi ayağına da bakılacak. Burada gerçekten örgüte dahil olan, iş birliği içinde olan kişiler kimlerse temizlenecek." diye konuştu.


Elvan, ekonomi açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını, ilk 6 aylık göstergelerin oldukça olumlu olduğunu belirterek, makroekonomik göstergelerde hedeflere yönelik değişiklik yapılmayacağına dikkati çekti. Elvan, "Yüzde 4,5’lik büyüme hedefimizi muhafaza ediyoruz, cari açıktaki yüzde 3,9’luk oranımızı muhafaza ediyoruz, bütçe açığımızdaki oranımızı muhafaza ediyoruz. Yapısal reformların devamı, öncelikli dönüşüm programlarının hayata geçirilmesi ve ihracata yönelik teşviklerin uygulamaya konulmasıyla büyüme performansımız daha...