02 / 05 / 2024

kredi faizleri son dakika

kredi faizleri son dakika

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Kurban Bayramı gelirken nakit ihtiyacı olan vatandaşlar da bankaların faiz oranları ile ilgili araştırmalar yaptı. Peki Temmuz ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde bankalardaki faiz oranlarında son durum ne? İşte detaylar...

1 milyon TL'nin getirisi ne kadar? Bankalar ticari kredi faiz oranlarını da güncelledi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son yayımladığı veriler kapsamında, 1-3 aylık Türk Lirası mevduat faizi yüzde yüzde 64,3'ten yüzde 67,4'e çıktı. Ticari kredi faizleri de yüzde 66,3'ten yüzde 67,5'e kadar çıktı. Özel bankaların bazıları TL mevduata verdiği faiz oranlarını güncelledi.

Kredi faizleri zirveye çıksa da bankalara borcu olanların sayısı 40 milyonu aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi faizleri zirvelere çıksa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da rekor seviyeye ulaştı. CHP’nin haftalık ekonomi raporunda yer alan detaylara göre Türkiye'de borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu geçti.

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Acil nakde ihtiyacı olanlar artık kredi çekemiyor! Faizler zirveye oynuyor

Kredi faizleri son dönemde fırladı. İhtiyaç kredisinde 70 bin lira üst sınırının devam ettiği ifade edilirken, kredi faiz oranları ise yıllık yüzde 61’in üzerine yükseldi.

Konut kredisi faiz oranları ne kadar? Ziraat Bankası, Garanti BBVA, ING Bank, Akbank konut kredi ödeme tablosu

Son dönemlerde artan konut fiyatları ev alma hayali bile kurduramıyor. Ayrıca yüksek kredi faizleri, konut kredisi çekerek ev almak isteyen birçok kişi için büyük bir engel haline geldi.

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Konut kredi faizleri 23 yılın zirvesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) konut kredi faizlerinin 23 yılın en yüksek seviyesinde olduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye’de de konut kredisi faiz oranları yüzde 36,45 ile Eylül 2003 yılından sonra 20 senenin zirvesini gördü.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

kredi faizleri son dakika Haberi

kredi faizleri son dakika

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Kurban Bayramı gelirken nakit ihtiyacı olan vatandaşlar da bankaların faiz oranları ile ilgili araştırmalar yaptı. İhtiyaç kredisi faiz oranları her bankaya göre değişiklik gösterirken, faiz oranına göre aylık ödeme tutarları da değişiyor. 

Peki Temmuz ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde bankalardaki faiz oranlarında son durum ne? En düşük kredi faiz oranını hangi banka veriyor? İşte detaylar...

İşte Halkbank, QNB Finansbank, İş Bankası, Deniz Bank, Ziraat, Akbank kredi faiz oranları...

AKBANK  İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Tutar: 50 bin Türk Lirası
Vade: 36 ay
36 ay için faiz oranı: 2,25
Aylık taksit tutarı: 2 bin 226 Türk Lirası

ZİRAAT BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Tutar: 49 bin 001 Türk Lirası
Vade: 36 ay
36 ay için faiz oranı: 1,99
Aylık taksit...