29 / 04 / 2024

Kredi ile alınmış ev nasıl satılmaz

Kredi ile alınmış ev nasıl satılmaz

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında kredi ile alınmış evin satılması nasıl önlenir ile ilgili okuyucunun sorusunu cevaplıyor.

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Kredi ile konut ve araba almak hayal oldu! 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lirayı aşıyor!

Banka kredilerinde yükseliş devam ediyor. Kredi ile ev ve araba sahibi olmak isteyenler ise yüksek faizler altında resmen eziliyor. 400 bin liralık kredinin geri ödemesi şu anda 1 milyon lirayı aşıyor.

Bugünün 200 TL'si 2009'un 20 TL'sine denk oldu: 2009'da 200 TL ile 4.3 gram altın alınıyordu!

TL'de yaşanan kayıp en büyük banknot olan 200 liranın alım gücündeki erimeyle kendini gösterirken, 100 TL ve 50 TL ile de alınabilen ürün sayısı oldukça azaldı. İşte 2009'da ve bugün 200, 100, 20 TL ile alınabilenler...

1934'te Adalar için yeni karar alınmış: Oteller sınıflara ayrılacak, fiyatlar kontrol edilecek!

1934 yılında Adalar'ı güzelleştirmek için yeni bir karar alınmış. Karara göre oteller sınıflara ayrılacak ve fiyat listeleri sıkı şekilde denetlenecekmiş. 

19 yıllık altın hesabı şaşırttı! 1 milyon TL ile alınan altın 49 kilodan 512 grama düştü!

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirimlerine ilişkin atacağı adımlarla ilgili ipucu vermesi beklenen enflasyon verisi öncesinde yatay seyrederken Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı yaptığı paylaşımda 1 milyon TL ile hangi yıl kaç gram altın alındığını açıkladı.

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

Yüzde 0 faizli kredi ile Citroen C3 sahibi olabilirsiniz!

Otomobil almak isteyenlere Citroen'den sevindirici bir haber geldi. Yüzde 0 faizli kredi ile Citroen C3 sahibi olabilirsiniz! Nasıl mı? İşte detaylar...

Kredi kartı kullananlara Hakem heyetinden müjde geldi: Kart aidatları bu şekilde iade alınabiliyor! SON DAKİKA!

İstanbul'da bir müşteri, bir bankadan kredi kartı alırken "aidatsız kart seçeneği sunulmadan" kendisine verilen kart için alınan 473 TL'lik aidat ücretini tüketici hakem heyetine yaptığı başvurunun ardından iade aldı. İşte ayrıntılar...

Vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Öğrencilerin heyecanla beklediği vergisiz bilgisayar, telefon ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Vergisiz vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Kredi ile ev almak isteyenlere kritik uyarı: Kredi maliyetini düşüren avantajlı yöntemleri seçin!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi ile konut sahibi olmak isteyenleri, kredi maliyetlerini düşüren avantajlı fırsatları seçmeleri konusunda uyardı.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu önemli bilgi ile tapunuz tek olabilir

Türkiye’de çok sayıda kişi akrabaları veya iş ortaklarıyla beraber paylaştığı tapulara sahip. Bu tür müşterek mülkiyet tapularını nasıl tek bir tapuya çevrileceği ise merak konusu oluyor.  İşte hisseli tapuyu tek tapuya dönüştürme ile ilgili formül haberin devamında ele alınmıştır.

İkinci el otomobile talep çok ama kredi yok!

Her 10 otomobilden 7’sinin kredi ile satın alındığını belirten Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bu yılın ikinci yarısı itibarıyla bu durum değişti. İkinci el otomobile talep çok yüksek, ancak şu anda her 10 kişiden ancak 2’si krediye erişebiliyor” dedi.

Kredi ile alınmış ev nasıl satılmaz Haberi

Kredi ile alınmış ev nasıl satılmaz

Eşinden ayrı yaşayan bir bayan var. Bundan uzunca bir süre önce kredi ile bir ev almışlar. Henüz boşanma davası açılmamış ama hanım eşinin bu evi satmasından korkuyor. Buna karşı ne önlem alabilir? 


Okuyucumun sorusunun yanıtı pek kolay değil, zira bahsettiği daire için muhtelif ihtimaller var olabilir. Ne demek istiyorum? Şöyle: Bu daire evlilik birliği içinde alındı ise kan-koca adına birlikte malik olmuşlardır. Bu halde eşlerden biri zaten bu daireyi satamaz. Tamamını satamayacağı gibi sahip olduğu hisseyi dahi satamaz. Çünkü edinilmiş mallara katılma rejiminde ortak olan eşlerden biri bu maldan tek başına tasarruf edemez. Kanundaki cümle şudur: ' Aksine anlaşma olmadıkça eşlerden biri diğerinin rızası olmadan paylı mülkiyet konusu maldaki payı üzerinde tasarrufta bulunamaz." Şayet bu daireye ortak iseler ayn yaşayan...