03 / 05 / 2024

Kredi masrafları azalıyor

Kredi masrafları azalıyor

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, Yeni Tüketici Kanunu'nun kredi kullanacak vatandaşa getireceği yeni haklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni Tüketici Kanunu'nun kredi kullanacak vatandaşa getireceği yeni haklar neler?

Konut almakta zorlanan vatandaş şimdi araba da alamıyor! Taşıt kredileri daraldı! Otomobil piyasası kan kaybediyor

Sıfır ve ikinci el araba piyasasında canlılık azalıyor. Taşıt kredilerindeki daralma vatandaşı arabasız bıraktı. Konut sahibi olamayan vatandaş artık araba da almakta zorluk çekiyor.

Kredi kartı kullananlar ters köşe olacak! Kota geliyor! 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor! 

Enflasyon ile baş edemeyen ve geçim  derdinde olan vatandaşlar kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanımları her geçen gün artmaya başladı. Hal böyle olunca bankalardan hamle geldi. 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi! Gümüşe talep artıyor

Altın fiyatları son günlerde her en kadar düşüşe geçsede her geçen ay yükseliş trendini koruyor. Hal böyle olunca altın yatırımcılarının altın alımları her geçen ay azalıyor. Bu durum karşısında altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi. 

Bakan Bilgin duyurdu! Mesai saati 6 saate mi düşüyor? Mesai saatleri azalıyor mu?

Mesai saatleri çalışanların gündeminde yer alıyor. Mesai saati düşecek mi? Mesai saatleri ne kadar olacak? İşte detayları!

Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi ödemesi yapıyor?

Bankalar tarafından krediler hakkında art arda açıklama yapılmasının ardından vatandaşlar bankaların hangi konuya ne kadar kredi verdiğini araştırmaya başladı. Peki Vakıfbank kentsel dönüşüm için ne kadar kredi sağlıyor. Detayları haberimizde...

Kredi notunuz mu düşük, dert etmeyin! PTT ihtiyaç kredisi verecek

Son dönemde ekonomik zorluklarla mücadele eden birçok insan, kredi notu düşük olduğu için bankalardan kredi kullanmakta zorlanıyor. Türkiye’nin en büyük devlet kuruluşlarından biri olan PTT, kefil olmayan kişilere büyük bir kolaylık sağlamak için harekete geçti.

PTT'den bir müjde daha! Başvuranın hesabına şimdi tık diye 50 bin TL yatıyor! Hemen siz de bir göz atın!

PTT`ye giden vatandaş içi para dolu çantayla geri dönüyor. Aktifbank ihtiyaç sahibi vatandaşlara 50.000 TL kredi sağlıyor. PTT'den yapılan ödemeler vatandaşa zil takıp oynatacak. İşte Aktifbank kredi detayları…

Garanti BBVA faizsiz kredi dağıtıyor! Duyanlar koşa koşa şubelere gidiyor!

Bankalar yeni müşterilerine özel faizsiz kredi olanağı sağlıyor. 2023 yılı itibarıyla Garanti BBVA’dan yeni müşteri olanlara uygulanacak kredi ve taksitli avans kampanyası duyuruldu. İşte detaylar...

Süt üretiminde tehlike çanları! İnekler kesime gidiyor, üretim azalıyor. Yeni zamlar kapıda!

Süt üretiminde yaşanan sorunlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Besiciler, yüksek maliyet artışlarına rağmen alım fiyatlarının masraflarını karşılamadığı gerekçesiyle ineklerini kesime gönderirken, süt üretimi de giderek azalıyor.

Kur korumalı mevduatta şok gelişme! Cazibesi azalıyor mu? 

Kur korumalı mevduatın getirisi, faiz indirimleri ve dolar/TL'nin yatay seyriyle gerilerken; son haftalarda mevduat hacminde yaşanan artışın yavaşlaması da dikkatleri çekti. Peki Kur korumalı mevduatın cazibesi azalıyor mu? İşte ayrıntılar...

Kredi kartı kullananlar dikkat! 24 saat içinde başvurun yoksa…

Türkiye’de hemen hemen herkes kredi kartı kullanıyor. Peki kartınızı kaybettiğiniz yada çaldırdığınız durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Kredi masrafları azalıyor Haberi

Kredi masrafları azalıyor

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, Yeni Tüketici Kanunu'nun kredi kullanacak vatandaşa getireceği yeni haklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni Tüketici Kanunu'nun kredi kullanacak vatandaşa getireceği yeni haklara ilişkin merak edilenleri yanıtlayan DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, ücret ve komisyonlarla ilgili yeni düzenlemenin yanı sıra projeden satışlara ilişkin yapılacak değişikliklerin bir çok konuda yenilikler getireceğini söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, tüm ücret ve komisyonların yeniden düzenlendiğini belirten Aysan, “BDDK bununla ilgili taslağı açıkladı. Bireysel tüketicilerden alınabilecek ücret ve komisyonların isimlerinin tümü eşit hale getirilecek. Örneğin DD Mortgage ne alıyorsa, diğer kurumlar da aynı isimler altında ücret ve komisyon alabilecek. Farklı isimlerle tüketicinin kafasının karışması yerine isimlerin tek hale gelmesi ve müşterinin rahatlıkla karşılaştırma yapabilmesi sonucunu doğuracak.” dedi.

Kredide masraflar yarı yarıya...