02 / 05 / 2024

kredi notları yatırımları etkiledi mi

kredi notları yatırımları etkiledi mi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği notlara değinerek notların yatırımları etkilemediğini belirtti.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

2021'de konutta gündem: Yeni yatırımlar ve fiyatlar!

Gayrimenkul sektörü, Kovid-19 salgınına rağmen yılı rekorlarla bitirecek. Kredi faiz indiriminin etkisiyle 1.4 milyona dayanan satışlar, yıl sonunda tarihin en yüksek seviyesini görecek. 2021'de ise yeni yatırımlar ve artan fiyatlar gündem olacak.

Konut satışlarındaki artış yeni yatırımları hızlandıracak!

Düşük kredi oranı ve kampanyaların etkisiyle konut satışlarında rekorların yaşandığını dile getiren sektör temsilcileri, yeni dönemde stokların erimesiyle yatırımların hız kazanacağını söylüyor.

Türkiye'nin kredi notları yatırımları durduramadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği notlara değinerek notların yatırımları etkilemediğini belirtti.

Gazi Çelik: Avrupa'dan gelecek yatırımları bekliyoruz!

Gazi Çelik "Artık banka kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşmesini ve Avrupa'dan gelecek hemşerilerimizin yatırımlarını bekliyoruz" dedi.

Leasing şirketleri, Doğu’daki yatırımları finanse ediyor!

Terör olaylarına rağmen kredi kısıtlamasına gitmeyen leasing şirketleri, esnek ödeme imkânları ve yeniden yapılandırma ile Doğu’da yatırımları finanse etmeye çalışıyor.

Kamu ve özel yatırımlar için Özel Altyapı Fonu kurulacak!

65. Hükümet, büyümeyi destekleyecek gelir getirici nitelikteki kamu altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayırmak için “Özel Altyapı Fonu” kuracak. Oluşturulacak fonla, yurtdışından gelir getirici projelere dayalı özel kredi ve finansman sağlanacak.

AYB'den Ankara Etlik'te hastane yatırımlarına kredi desteği!

Türkiye ekonomisini desteklemeyi hedefleyen Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Petkim Limanı ile Ankara Etlik’te hastane yatırımlarının dahil olduğu projelere ve KOBİ’lere 800 milyon euroluk kredi desteği verecek.

Necip Nasır: Arsa üretilmemesi yeni yatırımları kısıtlıyor!

Seçim sürecinden sonra piyasalarda yaşanan olumlu havanın, inşaat sektörünü de olumlu etkilediğini belirten Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte, yeni yatırımların da önü açılacak" dedi.

Yeni gayrimenkul yatırımlarının önü açılacak!

Seçim sürecinden sonra piyasalarda yaşanan olumlu havanın, inşaat sektörünü de olumlu etkilediğini belirten MÜFED Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, "Kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte, yeni yatırımların da önü açılacak" dedi.

Türkiye'deki yatırımların cazibesi artırılacak!

Türkiye'de 2016-2018 döneminde vergi ve kredi maliyetlerinin farklılaştırılması gibi araçlarla üretken yatırımların cazibesi artırılacak.

Japonya'nın dünyadaki yatırımları 4,8 trilyon dolara ulaştı!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Başkanı Ökmen, Japonya'nın dünyadaki yatırımlarının 4,8 trilyon dolara ulaştığını ve Türkiye piyasalarının, Japon piyasalarını yeterince tanımadığını söyledi.

Türkiye'deki yatırımlar hız kazanacak!

119 milyarlık kredi hacmine sahip Finansal Kurumlar Birliği'nin Başkan Vekili Altun, Türkiye'den yabancı yatırımcının çıkmayacağını aksine secim sonrası yatırımların artacağını belirtti. Altun "Türkiye bakir ve potansiyeli olan bir ülke, yabancı kâra baka

kredi notları yatırımları etkiledi mi Haberi

kredi notları yatırımları etkiledi mi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği notların yatırımı durdurmadığını söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Show TV-Habertürk-Bloomberg HT ortak yayınına katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan halk oylaması hakkında Şu anda ibre yükselişte, böyle bir durum söz konusu. Bunun daha iyi olacağı inancındayım. Çünkü 'hayır' diyenler niye 'hayır' dediklerinin izahını yapamıyorlar." dedi.


Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ellerinde buna yönelik bir veri yok. Yani şunun için mi 'hayır' diyecekler? Kandil'deki teröristler 'hayır' çağrısında bulunuyor diye mi 'hayır' diyecekler veya İmralı'daki teröristbaşı 'hayır' diyor diye mi 'hayır' diyecekler veya Pensilvanya'daki FETÖ'nün başı 'hayır deyin' diye çağrıda bulunuyor diye mi 'hayır' diyecekler? Niye 'hayır' diyecekler? Bu önemli. 'Evet' demenin gerekçeleri var ama 'hayır' demenin gerekçesi yok. Ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışan, 15 Temmuz'un faillerinin içinde olduğu...