10 / 05 / 2024

kredi peşinatı

kredi peşinatı

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların düşük faizli ve uzun vadeli kredi paketlerinden faydalanabiliyor. Peki, ev almak için peşinat ne kadar?

Evin peşinatı için kredi çekilebilir mi?

Konut alırken peşin ödeme indirimlerinden faydalanmak isteyenler "Evin peşinatı için kredi çekebilir mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Ev kredisi peşinatı nasıl hesaplanır 2023?

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türünde peşinatın nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Peki, Ev kredisi peşinatı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

BES yatırımcıları fonlarını bozdu, ev peşinatı yaptı! 

Konut kredi faizlerinin hızla aşağı çekilmesi sonucu bir kısım gönüllü BES yatırımcısı fonlarını bozarak ev peşinatı yaptı...

İmar barışında peşinatı olmayana kredi imkanı!

İmar barışı ödemeleri için son 10 günün içine girildi. İmar barışı için peşinatı bulunmayan vatandaşlara bankalar yüzde 1.55’den başlayan faiz oranları ile imar barışı konut kredisi kullandırıyor.

Konut kredisi peşinat oranı değişti mi?

Konut satın almak için bankalara kredi başvurusu yapan kimselerin belli bir oranda peşinatlarının olması gerekiyor. Peki, konut kredisi peşinat oranı değişti mi? Konut kredisi peşinat oranı ne kadar?

Konut kredisi peşinat oranı değişiyor!

Konut kredisi peşinat oranı değişiyor. Konut kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranına ilişkin sınırı ise yüzde 75'ten yüzde 80'e çıkarılacak..

İstasyon 24'te Sevgililer Günü'ne özel 0 peşinat, 0 faiz!

24 gayrimenkul İstasyon24 projesi ile SEVGİLİLERE özel 24 daire için “0” peşinat “0” faiz ile 60 ay kredi imkânı sunuyor. 2016 sonunda teslim edilecek projede konut sahibi olmanız için satış ofisini ziyaret etmeniz yeterli!

HEP İstanbul’da önce taksit sonra peşinat kampanyası!

HEP İstanbul’da, peşinatını ev tesliminde ödemek isteyenler, “ÖNCE TAKSİT SONRA PEŞİNAT” imkanı ile ev bedelinin %75’ini kredi kullanarak ödemeye taksitlerden başlayıp, peşinatı ise teslimatta ödeyerek hayallerindeki eve sahip olabiliyor.

Gaziosmanpaşa Essenora'da peşinat, kredi, faiz, kefil yok!

Gaziosmanpaşa Essenora projesinde peşinat, kredi, faiz ve kefil olmadan ödemeler yapılıyor. Essenora Gaziosmanpaşa Küçükköy projesinde dairelerin satış fiyatları 397 bin TL'den başlayarak değişiklik gösteriyor...

Ev kredisi peşinat oranı 2015!

Ev kredisi, ev satın almak isteyen kimselere bankalar ve diğer kredi kuruluşları tarafından verilen nakit oluyor. Kredi kullanmak için belli oranda peşinat ödenmesi gerekiyor. Peki, ev kredisi peşinat oranı 2015 ne kadar?

Ev kredisi için peşinat gerekli mi?

Ev satın almak için kredi kullanan tüketiciler bazı masraflar ile karşılaşabiliyor. Peki, bu masraflar içinde peşinat var mı? Ev kredisi için peşinat gerekli mi?

Peşinat vermeden konut kredisi alınır mı?

Konut kredisi mevzuatı gereğince evlerin ekspertiz tarafından belirlenen değerinin belli bir kısmına kredi verilebiliyor. Geriye kalan kısım peşinat olarak ödeniyor. Peki, peşinat vermeden konut kredisi alınır mı?

Konut kredisinde peşinat oranı!

Konut kredisi başvuru sürecinde, eksper raporu ile taşınmazın değeri belirleniyor. Bu raporda belirlenen miktar, bankaların vereceği kredi miktarı olmuyor. Peki, konut kredisinde peşinat oranı ne kadardır?

kredi peşinatı Haberi

kredi peşinatı

Ev almak için peşinat ne kadar?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların düşük faizli ve uzun vadeli kredi paketlerinden faydalanabiliyor.


Ancak, kredi kullanacak kimselerin peşinat için nakit parası olması gerekiyor. Bunun nedeni ise 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli uygulama olan; evin yüzde yüzüne kredi verilmemesi. Peki, ev almak için peşinat ne kadar?


3980 sayılı ve 16 Aralık 2010 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararına göre, "Konut kredisi yüzde kaç?" sorusunun yanıtı şu şekilde belirleniyor;


18 Aralık 2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlan ancak 1 Ocak 2011'den itibaren uygulanacak kararda "Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kullandırılacak krediler ile konut teminatı altında kullandırılacak tüketici kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının % 75 ile sınırlandırılmasına...