05 / 07 / 2024

kredi takip sistemi

kredi takip sistemi

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 2015 ’te bankacılık sektörünün yönetmesi gereken güçlüklerin başında tüketimin kısıtlanmasına yönelik yapılan düzenlemelerin yarattığı gelir kaybının geldiğine dikkat çekti.

Düşük faizli kredi kampanyasıyla konut fiyatları yine ralliye başlar!

İstanbul'daki konut fiyatlarında, ölçülebilen son 14 yılın en yüksek reel fiyat düşüşü görülürken 12,6 bin takipçili Hilmi Bozdağ yaptığı paylaşımda konutta talep birikmesi olduğunu söyleyerek, düşük faizli kredi kampanyası olduğu noktada konut fiyatlarının yine ralliye başlayacağını belirtti.

Kredi kartlarında yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 70 arttı

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısında patlama yaşandı. Geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 70 arttı.

Kredi ile konut alınır mı?

Kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle birçok kişi ev alma planını ertelemek zorunda kaldı. Peki yüksek kredi faizlerine rağmen ev almak mantıklı mı? 300 bin takipçili Temettü Hocam, taksit ödeme imkanı olanlara bakın ne tavsiye etti…

Kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılanların sayısı patlama yaptı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısı artmaya devam ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre borcunu ödeyemeyenlerin sayısı bu yıl patlama yaptı.

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

2023'te kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı 21 bin 892 oldu!

Ülkemizde 2023'te hukuk mahkemelerinde görülen kamulaştırma dava sayısı 196 bin 289, ecrimisil dava sayısı ise 21 bin 892 olurken, Mülkiyet erişim ve takip sistemi İMPOMES’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz'dan da konu ile ilgili uyarı geldi...

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geleceği belirtildi. Ünlü ekonomistten kiracılara kötü haber geldi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayan kiracıların ev kiralaması zorlaşacak.

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

İki sene geri ödemesiz, faizsiz kredi başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Yapılacak olan başvurular e-Devlet sistemi üzerinden olacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli, faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi verileceği duyuruldu.

Bankalardan sıfır faizli anında kredi imkanı! 

Yaşanan yüksek enflasyon ile vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar. Buna göre vatandaşlar kredi kullanmak için bankaların vade ve faizlerini takip ediyorlar. Sıfır faizli kredi imkanı ve ödeme seçenekler neler? 

Elektronik Beton İzleme Sistemi 432 bin 797 yapıda kullanıldı! İnşaat betonunda çipli takip dönemi!

Beton kalitesinin çip yardımıyla elektronik ortamda denetlenmesi için oluşturulan ve teknolojik altyapısını AselsanNET'in oluşturduğu Elektronik Beton İzleme Sistemi, 432 bin 797 yapıda kullanıldı. İşte sistem ile ilgili detaylar...

BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik detay!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber bireysel emeklilik sistemi kesintisinde de ücretler güncellendi. Peki BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik açıklama...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Merkez Bankası'ndan yeni sadeleşme hamlesi!

Merkez Bankası, Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırırken, Sistemik Risk Veri Takip Sistemi'nin kapsamını firma kapsamı ve firmaların ülke ekonomisindeki temsil düzeyini yükseltmek için güncelledi.

kredi takip sistemi Haberi

kredi takip sistemi


Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 2015’te bankacılık sektörünün yönetmesi gereken güçlüklerin başında tüketimin kısıtlanmasına yönelik yapılan düzenlemelerin yarattığı gelir kaybının geldiğine dikkat çekti. Özen ayrıca,gelecek yıl sektörün önündeki zorluklardan birinin de aktif kalitesinin yönetimi olabileceğini belirterek,aktif kalitesinde ciddi bir bozulma beklemediklerini ancak takipteki kredilerde artış yaşanabileceğini söyledi. Reuters’ın sorularını yanıtlayan Özen, “Tüketimi kontrol altına almaya yönelik düzenlemeler, özellikle bireysel kredi ve kredi kartları ağırlığı fazla olan bankaları daha olumsuz etkiledi. İlave karşılık yükü, taksit sınırlaması gibi düzenlemeler kârlılığı baskıladı”dedi. ‘Kredi kartları dünyasında’ kârlı iş yapmanın zorlaştığına dikkat çeken Özen, 2015 yılında kârlılığı korumanın dikkatli adımlar atmayı gerektireceğini ifade etti.


‘KÂRLILIK BASKILANDI’


2015’te ücret ve komisyonlara ilişkin düzenlemenin de kârlılıkta baskı yaratacak bir diğer unsur olacağına dikkat çeken Ergun Özen, “Ücret...