16 / 05 / 2024

kredi taksidi ödenmesi muhasebe kaydı

kredi taksidi ödenmesi muhasebe kaydı

Kullanılan kredinin taksitlerinin ödenmesi konusunda gecikmeler yaşanırsa ya da taksitler ödenmezse oluşabilecek durumları araştırdık. İşte kredi taksidi ödenmezse ne olur? için yanıtlar...

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu üyelerine yıllık 127 bin 200 TL ödeyecek!

Yapı Kredi Koray GYO olağanüstü genel kurul toplantısında, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine her biri için yıllık brüt 127 bin 200 TL, diğer Yönetim Kurulu üyelerinin her birine yıllık brüt 62 bin 400 TL ücret ödenmesi kararı aldı. 

Noterlerde 2020'de 600 milyon TL'lik işlem kredi kartıyla yapıldı!

Adalet Bakanlığı, 3 Şubat 2020'de hayata geçirilen "Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi" uygulaması kapsamında 597 milyon 592 bin 328 TL'lik işlemin kredi kartıyla yapıldığını belirtti.

Ziraat Bankası açıkladı! Kredi ödemeleri erteleniyor!

Ziraat Bankası, virüs salgınına ilişkin önlemler alındığını duyurdu. Buna göre, firmalara ilave kredi limiti tahsis edilerek 31 Mart'ta ödenmesi gereken kredi ödemeleri ertelenecek.

HEP İstanbul'da yüzde 25 peşinatla gerisi banka kredili ödemelerle!

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel: ''Yalnızca yüzde 25 peşinat ödeyerek, yüzde 75 banka kredisi kullanan HEP İstanbullular Ocak 2017’ye kadar kredi taksidi ödemeyecek ve evlerinde Nisan 2017’de oturmaya başlayabilecekler.” dedi.

Avrupa Yakası'nda bu yıl teslim edilecek projeler!

Pek çok alıcı teslim tarihi yaklaşan, dolayısıyla kira artı kredi taksidi dönemi kısa olan projeleri seçiyor. İşte İstanbul Avrupa Yakası'nda bu yıl teslim edilecek projeler...

Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi ne zaman ve nerede ödenir? Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Hem kira hem kredi taksidi ödemeyin!

İstanbul’un en gözde bölgesi Basın Ekspress’te, moda konseptine uygun şık mimarisi ile dikkat çeken, Toya Moda’dan, bugün 120 ay vade ile ev alanların, teslim tarihine kadar olan 15 aylık taksitlerini Toya Yapı ödeyecek.

Emlak vergisinde kredi kartına taksit 2015!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde belediye tarafından tahsil ediliyor. Peki, vergi en fazla kaç taksitte ödenir? İşte emlak vergisinde kredi kartına taksit 2015 kampanyaları..

İpotek fek yazısı kime verilir?

Konut kredisi kullanılan bankaya olan kredi borcunun ödenmesi halinde ipotek kaldırılarak ev şahıs adına tescil ediliyor. Bunun için de fek yazısı gerekli oluyor. Peki, fek yazısı nedir? İpotek fek yazısı kime verilir?

Tapu harcı kredi kartı ile ödeme!

Tapuda yapılan taşınmaz mal alım satım işlemleri için tapu harçlarının hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı itibarıyla tapu harcı kredi kartı ile ödeme mümkün mü?

Tapu harcı kredi kartı ile ödenir mi?

Tapuda yapılan devir hizmet için tapu harçlarının hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ödenmesi gerekiyor. Mevcut durumda tapu harcı, nakit olarak ödeniyor. Peki, tapu harcı kredi kartı ile ödenir mi?

Konut kredisi kimler alabilir?

Konut kredisi ailelerin uzun vadeli konut kredisi ile kira öder gibi kredi taksidi ödeyerek ev sahibi olmalarına olanak tanıyor. Peki, konut kredisi kimler alabilir? Konut kredisi alma şartları nelerdir?

Bağlı kredi sözleşmesi nedir?

Yeni Tüketici Kanunu tüketicinin kendisi tarafından belirlenen konutun bedelinin kredi veren konut finansmanı kuruluşu tarafından ödenmesi suretiyle kullandırılan krediler bağlı kredi sayılmıyor. Peki, bağlı kredi sözleşmesi nedir?

kredi taksidi ödenmesi muhasebe kaydı Haberi

kredi taksidi ödenmesi muhasebe kaydı


Konut kredisi kullanarak konut satın aldınız ancak kredi taksitlerinizi geciktirdiniz. Bu durumda olabilecek durumları açıklarsak; Ard arda iki kredi taksidinin geç ödenmesi halinde, banka tüketiciye uyarıda bulunuyor. Banka bu uyarısını ise ilk taksidin ödenmediği tarihten itibaren 5 işgünü içinde iadeli taahhütlü bir mektupla ihbarname göndererek yapıyor. 


Bankanın alıcıya gönderdiği ihbarname sonrasında, alıcı ikinci taksidi de ödememezlik yaparsa bu sefer noter kanalıyla ihbarname gönderiliyor. Bu ihbarnamede iki taksidin de ödenmesi gerektiği vurgulanıyor. 


İhbarnameye rağmen ödeme yapılmıyorsa..

Banka tarafından krediyi kullanan kişinin tebligat adresine gönderilen bu ihbarnamelere rağmen ödeme gerçekleştirilmiyorsa, banka bu sefer beklemeye başlıyor. Bu bekleme süresi ise 1 ay ile sınırlı oluyor. Bekleme süresi zarfında krediyi kullanan kişinin ödemelerini yapması gerekiyor. Çünkü 1 ay sonunda yasal takibe alınma riski var. Söz konusu...