20 / 07 / 2024

kredilerde harç kalktı mı

kredilerde harç kalktı mı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna açıklanan kredi kartlarına taksit, ihtiyaç kredilerine ise süre sınırı öngören taslakla ilgili ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, eleştirilerde bulundu...

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Gazi Çelik: Tapu harçlarındaki karışıklık giderilsin!

Kentsel dönüşüm kapsamında evlerini yenileyen vatandaşlardan alınan tapu harçlarında çelişkiler yaşandığını kaydeden Başkan Çelik, kentsel dönüşüm uygulamasıyla ilgili yapılan bazı işlemler olduğunu belirtti.

Noter harçları 2015!

Taşınmaz mallar ile ilgili olarak imzalanan sözleşmelerin noterde onaylatılması halinde, belli oranlarda noter harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı noter harçları ne kadar? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde belirtilen vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

2981 sayılı kanun yürürlükten kalktı mı?

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş ve inşa halindeki bütün yapılar hakkında uygulanacak işlemleri düzenleyen 2981 sayılı kanun yürürlükten kalktı mı? 2981 sayılı kanun yürürlükte mi?

Tapuda satıcı harç öder mi?

Tapu dairesinde gerçekleşecek tapu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki tapu harçlarını kimin ödemesi gerekiyor? Tapuda satıcı harç öder mi? İşte yanıtı..

Tapu harçlarına zam var mı 2015?

Tapu ve kadastro işlemlerinden 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifede yer alanlar, tapu ve kadastro harçlarına tabi tutuluyor. Peki, tapu harçlarına zam var mı 2015?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harç bedelleri 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda yapılan bu işlem için belli oranlarda tapu harç bedeli ödeniyor. İşte tapu harç bedelleri 2015...

Kira gelirinde istisna kalktı mı?

Zaman gazetesi uzman yazarı Yusuf Keleş, gelir vergisi ödeyecek olanları yakından ilgilendiren bir konuyu köşesine taşıdı: Kira gelirinde istisna kalktı mı? İşte uygulamadaki son durum...

Gayrimenkul devrinde ödenmesi gereken harçlar!

Konut alım satımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de tapu harçlarıdır. Konuya ait detayları gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluşla yaptığımız röportajda bulabilirsiniz...

Tapu harç parası hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılacak bu devir işlemi için tarafların belli oranda harç ödemesi gerekiyor. Peki, tapuda ne kadar para ödenir? İşte tapu harç parası hesaplama 2015 örneği..

Tapu harç parası ne kadar?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu harç parası ne kadar? Tapu harç parası nasıl hesaplanır?

kredilerde harç kalktı mı Haberi

kredilerde harç kalktı mı

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay düzenlemelerin ‘doğru yönde yanlış yöntemlerle’ yapıldığını söyledi. Abay, “Arabanın yönünü düzeltelim derken, şarampolden yuvarlanmayalım” diyerek sektöre getirilen düzenlemeleri eleştirdi ve “Kuşu çok sıkarsanız ölür” uyarısını yaptı. 


İstanbul’da bulunan operasyon merkezini Kahramanmaraş’a taşıma kararı alan ING Bank, bundan sonra şube satışları ve kredi tahsisi dışındaki tüm işlemlerini 6 ay önce inşa edilen yeni operasyon merkezinden yürütülecek. Kahramanmaraş’ta basın mensupları ile bir araya gelen ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, operasyon merkezini taşımanın şimdiye kadar yaptığı en iyi yatırım olduğunu söyledi. 


Tedbirler yeterince ince elekten geçmemiş


Kahramanmaraş’ta hem yeni operasyon merkezini tanıtan hem de gündemdeki konulara değinerek bazı uyarılarda bulunan Abay, öncelikle süre sınırlamalarında kişisel değil hane halkının borçluluk oranlarına bakılması gerektiğine işaret etti. Regülasyonun adresleme yaparken herkesi...