28 / 08 / 2024

kredili ev satılabilir mi

kredili ev satılabilir mi

TÜİK verilerine göre ülkemizde satılan konutların neredeyse yüzde 35’i, konut kredisi kullanılarak alınıyor. Konut kredisinin vadesi de düşünüldüğünde, aslında azımsanmayacak bir konut satışı kredi borcu devam ederken yapılıyor.

Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen evin teminat altına alındığı bir kredidir. Bu kapsamda banka ödemeleri devam edenler konut satışı yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki, Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Tapu bilindiği üzere resmi bir belgedir. Peki bu belge olmadan herhangi bir işlem yapılabilir mi örneğin, “Tapusu olmayan ev satılır mı?” İşte merak edilen detaylar…

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

Kredisi bitmemiş ev satılabilir mi?

Konut kredisiyle ev alan vatandaşlar borçların tamamı kapanmadan evlerini satmak isteyebiliyor. Peki, kredisi bitmemiş ve ipotekli evlerin satışı nasıl yapılır? İşte detaylar... 

TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

TOKİ tarafından talebi toplanan 100 bin sosyal konut kampanyasına 1.1 milyon kişi başvuru yaptı. TOKİ projelerine yoğun talep gösteriyor. Peki TOKİ'den alınan ev satılabilir mi?

Miras kalan ev satılabilir mi?

Bir kişinin vefat etmesi durumunda geride kalan malvarlığı ve hakları üzerine hakkı ölüm anı itibariyle doğuyor. Peki miras kalan ev satılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Kredili ev nasıl alınır?

Kredili konut alımlarında, borç tamamen bitene kadar, ev ipotekli oluyor. Peki, kredili ev satışa konu olabilir mi? Kredili ev nasıl alınır? İşte yanıtı..

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin satışında doğan gelir vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde ödeniyor. Peki, son düzenlemelere göre ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Varlık şirketine olan borç için ev satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Varlık şirketine olan borç için ev satılabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur!

Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş, bahar dönemiyle birlikte ev satışlarında artış yaşandığını söyledi. Kırmızıtaş, ev alırken dikkat ve kontrol etmesi gerekenleri anlattı. İşte ev alırken dikkat edilmesi gereken 6 unsur.

kredili ev satılabilir mi Haberi

kredili ev satılabilir mi

Konut kredisi borcu devam eden bir ev satılabilir. Ayrıca gerekli nakit para olduğu sürece, konut kredisi her zaman kapatılabilir ve ev üzerindeki banka ipoteği de kaldırılabilir. Kredi borcu devam eden bir evin nakit ve kredili alımlara göre nasıl satılabileceğinin detayları:



KREDİ BORCU DEVAM EDEN KONUTUN NAKİT OLARAK SATILMASI DURUMUNDA


Bu yöntemde satıcıya kredi borcu dışında ödenecek olan tutar, bankaya yatırılıyor ve bunun karşılığında “blokeli çek” alınıyor. Sürecin detayları:


1- Konut kredisinin borcunun devam ettiği bankadan, güncel kredi anapara borcu ve erken ödeme cezası ile toplam kapama tutarı öğreniliyor.


2- Hesaplanan konut kredisi kapama tutarı haricindeki ev tutarı, alıcı tarafından bankaya yatırılıyor.


3- Yatırılan tutar karşılığında bankadan “blokeli çek” alınıyor.


4- Tapuda ipotekli olarak ev satış işlemi yapılıyor ve blokeli çek satıcıya veriliyor.


5- Satıcı, blokeli çek...